Potatis- och sellerisoppa med isterband

11
1
Potatis- och sellerisoppa med isterband

En slät och gräddig potatissoppa som får sällskap av smakrik rotselleri. Kryddad med timjan och en skvätt vitvinsvinäger. Isterbandet fräses i stekpanna och serveras som pålägg på nygräddade minibaguetter. Ljuvligt tillsammans med soppan!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013

Potatis- och sellerisoppa med isterband

Ingredienser

4 portioner
300 g minibaguetter
1 gul lök
600 g potatis
ca 250 g rotselleri
1 msk olja
1 tsk timjan
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
1 - 2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
1/2 rödlök
1/2 kruka persilja
300 g isterband

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och isterbanden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd bröd och isterband utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Sandra

2021-05-20

Absoluta favoriten bland soppor! Måste göra dubbelt upp varje gång för barnen älskar den! Har bytt ut isterband mot bacon. Ha dock i åtanke att det är mycket saker man ska hacka…

Näringsvärde per portion

Energi 3511 KJ / 839 kCal
Fett 437 g
Kolhydrater 837 g
Protein 223 g
Läs mer om näringsvärden