Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Potatis- och sellerisoppa med isterband

En slät och gräddig potatissoppa som får sällskap av smakrik rotselleri. Kryddad med timjan och en skvätt vitvinsvinäger. Isterbandet fräses i stekpanna och serveras som pålägg på nygräddade minibaguetter. Ljuvligt tillsammans med soppan!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Skala lök, potatis och rotselleri, skär allt i centimeterstora bitar.
  3. Stek löken i en stor kastrull i hälften av oljan tills den får färg. Tillsätt timjan och rotselleri och stek ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt vatten, potatis och buljongtärning, låt det koka ca 20 minuter eller tills potatisen och rotsellerin är mjuka.
  5. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Mixa soppan helt slät i en mixer eller med mixerstav och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden och smaka av med vinäger, salt och peppar. Låt koka upp igen före servering.
  7. Skala och strimla rödlöken. Hacka persiljan.
  8. Skär upp skinnet på isterbanden och skrapa ur innehållet. Stek det i resten av oljan några minuter. Vänd ner löken och stek tills allt börjar få lite färg. Tillsätt persiljan och smaka eventuellt av med lite salt och peppar.
  9. Servera den varma soppan med nygräddat bröd och isterbandsfräs till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och isterbanden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd bröd och isterband utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g minibaguetter
  • 1 gul lök
  • 600 g potatis
  • ca 250 g rotselleri
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 l vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 - 2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruka persilja
  • 300 g isterband
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3511 kJ / 839 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer