Potatis- och sellerisoppa med isterband
En slät och gräddig potatissoppa som får sällskap av smakrik rotselleri. Kryddad med timjan och en skvätt vitvinsvinäger. Isterbandet fräses i stekpanna och serveras som pålägg på nygräddade minibaguetter. Ljuvligt tillsammans med soppan!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013
Ingredienser
4 portioner
300 g minibaguetter
1 gul lök
600 g potatis
ca 250 g rotselleri
1 msk olja
1 tsk timjan
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
1 - 2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
1/2 rödlök
1/2 kruka persilja
300 g isterband
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3511 KJ / 839 kCal
Fett43.7 g
Kolhydrater83.7 g
Protein22.3 g
Kommentar
Absoluta favoriten bland soppor! Måste göra dubbelt upp varje gång för barnen älskar den! Har bytt ut isterband mot bacon. Ha dock i åtanke att det är mycket saker man ska hacka…
Sandra
2021-05-20