Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotsellerisoppa med bacon och champinjon

Len grönsakssoppa toppad med bacon- och champinjonfräs.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Skala och skär rotsellerin i små tärningar.
  3. Fräs löken i hälften av matfettet i en stor kastrull. Tillsätt rotselleri, vatten och fond eller buljongtärningar.
  4. Låt koka under lock ca 15 minuter tills rotsellerin är mjuk.
  5. Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Skär svampen i mindre bitar och stek i resten av matfettet. Blanda med baconet.
  6. Mixa soppan slät med hjälp av mixerstav. Blanda i grädde och låt soppan få ett uppkok.
  7. Smaka av soppan med vinäger, salt och peppar.
  8. Toppa soppan med bacon- och svampfräs och servera med baguetterna.

För alla

Se noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Se noga ingrediensförteckningen på fonden. Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g minibaguetter
  • 1 gul lök
  • ca 800 g rotselleri
  • 2 msk smör eller margarin
  • 9 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond eller buljongtärningar (3 msk fond motsvarar 2 tärningar)
  • 140 g bacon
  • 250 g champinjoner
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2099 kJ / 498 kCal