Rotsellerisoppa med bacon och champinjon

11
4
Rotsellerisoppa med bacon och champinjon

Len grönsakssoppa toppad med bacon- och champinjonfräs.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2012

Rotsellerisoppa med bacon och champinjon

Ingredienser

4 portioner
300 g minibaguetter
1 gul lök
ca 800 g rotselleri
2 msk smör eller margarin
9 dl vatten
3 msk kycklingfond eller buljongtärningar (3 msk fond motsvarar 2 tärningar)
140 g bacon
250 g champinjoner
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

För alla

Se noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Se noga ingrediensförteckningen på fonden. Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Yvonne

2023-01-20

En favoritsoppa! Mycket god i sin krämigare, men minibaguetterna ska jag byta till ett annat bröd som smakar något.

Björn

2020-12-11

Jättegod och enkel att göra.

Katarina

2012-06-12

För den som gillar rotselleri, UNDERBAR!!! Bara helt underbar för den är så enkel!!

Näringsvärde per portion

Energi 2099 KJ / 498 kCal
Fett 20.3 g
Kolhydrater 56.9 g
Protein 17.6 g
Läs mer om näringsvärden