Rotsellerisoppa med bacon och champinjon
Len grönsakssoppa toppad med bacon- och champinjonfräs.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2012
Ingredienser
4 portioner
300 g minibaguetter
1 gul lök
ca 800 g rotselleri
2 msk smör eller margarin
9 dl vatten
3 msk kycklingfond eller buljongtärningar (3 msk fond motsvarar 2 tärningar)
140 g bacon
250 g champinjoner
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2099 KJ / 498 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater56.9 g
Protein17.6 g
Kommentarer
En favoritsoppa! Mycket god i sin krämigare, men minibaguetterna ska jag byta till ett annat bröd som smakar något.
Yvonne
2023-01-20Jättegod och enkel att göra.
Björn
2020-12-11För den som gillar rotselleri, UNDERBAR!!! Bara helt underbar för den är så enkel!!
Katarina
2012-06-12