Selleri och svampsoppa med rökt renstek

Soppa gjord på rotselleri, lök och svamp som mixas till slät konsistens. Toppas med rökt renstek och serveras med nybakat bröd till mumsig middag eller lunch. Soppor kan också toppas med hårdstekt bacon eller isterband, små broccolibuketter eller lättstekta brödkrutonger.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
200 g rotselleri
250 g champinjoner gärna kastanjechampinjoner
2 msk smör eller margarin
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt och peppar
100 g skivad rökt renstek
1 kruka gräslök
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller havrealternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1355 KJ / 323 kCal
Fett29.2 g
Kolhydrater8.7 g
Protein10.3 g
Kommentarer