Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Selleri och svampsoppa med rökt renstek

Soppa gjord på rotselleri, lök och svamp som mixas till slät konsistens. Toppas med rökt renstek och serveras med nybakat bröd till mumsig middag eller lunch. Soppor kan också toppas med hårdstekt bacon eller isterband, små broccolibuketter eller lättstekta brödkrutonger.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och selleri och ansa svampen. Skär allt i bitar.
  2. Fräs det skurna i matfettet i en kastrull. Tillsätt buljongen. Låt det koka sakta ca 15 minuter eller tills sellerin är mjuk. Tillsätt grädden och koka upp.
  3. Mixa soppan tills den är slät. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla rensteken och skär gräslöken.
  5. Servera soppan toppad med renstek och gräslök.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller havrealternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 200 g rotselleri
  • 250 g champinjoner gärna kastanjechampinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 100 g skivad rökt renstek
  • 1 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1355 kJ / 323 kCal