Selleri och svampsoppa med rökt renstek

Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Selleri och svampsoppa med rökt renstek

Soppa gjord på rotselleri, lök och svamp som mixas till slät konsistens. Toppas med rökt renstek och serveras med nybakat bröd till mumsig middag eller lunch. Soppor kan också toppas med hårdstekt bacon eller isterband, små broccolibuketter eller lättstekta brödkrutonger.

Selleri och svampsoppa med rökt renstek

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
200 g  rotselleri
250 g  champinjoner gärna kastanjechampinjoner
2 msk  smör eller margarin
1 l  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl  vispgrädde
salt och peppar
100 g  skivad rökt renstek
1   kruka gräslök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller havrealternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1355 KJ / 323 kCal
Fett29.2 g
Kolhydrater8.7 g
Protein10.3 g

Testa liknande recept

Tunnbrödsstubbar med rökt rensstek/gravad lax
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renstek med ädelost och glöggfikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och rödbetsraggmunk med rökt renstek 
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökt renstek med pepparrotsgrädde
Betyg 2.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädel-croque
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktsrösti med renstek
Betyg 2.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga