Rotselleri- och svampsoppa med persilja

En riktigt krämig, god och mättande soppa med rotselleri och svamp. Härligt grön blir soppan när persiljan mixas ner i den. Servera selleri- och svampsoppan rykande het gärna tillsammans med ett gott bröd.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
200 g rotselleri
250 g champinjoner
2 msk smör
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3 %)
1 kruka persilja
salt
peppar
Till servering
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1627 KJ / 388 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater25 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer