Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rugguggla

Rugguggla är ett snabblagat och rikt recept med en färggrann grönsaksröra bestående av morot, palsternacka och syrliga äpplen. I kombination med blodpuddingen och de rårörda lingonen blir rätten en riktig höjdare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna grönsakerna och äpplet. Skala och hacka löken.
  2. Blanda dem och bryn dem hastigt i smör.
  3. Pressa i vitlöksklyftan och strö över oregano. Krydda med salt.
  4. Skiva och stek blodpuddingen i smör.
  5. Servera blodpuddingen med grönsaksröran och rårörda lingon.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri blodpudding
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 2 paket (eller rullar) blodpudding
  • rårörda lingon till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?