Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotfruktsris med kryddig korv

En matig och ypperligt mumsig rätt med många fina ingredienser. Det kladdiga basmatiriset förskönas med spänstiga rotfrukter som rödlök, kålrot och morot och serveras med en supergod kryddig korv.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning. Blanda ner ärterna när det återstår några minuter av risets koktid.
  2. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skär löken i klyftor, hacka vitlöken och skär rotfrukterna i tärningar.
  3. Stek lök och rotfrukter i oljan i en stekpanna tills de är mjuka. Skär korven i bitar och låt den steka med mot slutet. Krydda med salt och peppar. Blanda allt med riset.
  4. Servera rotfruktsriset med lätt crème fraiche smaksatt med chilisås.

För alla

Använd korv som inte innehåller gluten, laktos eller mjölkprotein.
Annars glutenfri.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot sour supreme (innehåller soja)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner basmatiris
  • 250 g gröna ärter
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bit kålrot (à 200 g)
  • 2 morötter (à 100 g)
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 500 g kryddig korv
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2803 kJ / 670 kCal
Läs mer om näringsvärden