Korv med rotfruktsmos är en mättande middagsrätt med klassiska svenska smaker av värmlandskorv och kålrötter. Servera korvrätten med en god senap och en persiljekvist.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2003
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Moa
2021-02-04Hej! Det står "Skala och skiva löken och lägg den i grytan. Lägg i kryddpeppar, lagerblad och salt. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter." jag som inte är jätte haj på mat blir lite förvirrad för de står vitpepparkorn i receptet men i beskrivningen kryddpeppar och undrar vilket utav de som är fel/rätt
Redaktionen ICAse
2021-02-05Hej Moa! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det ska vara kryddpepparkorn och inget annat. Vi har nu ändrat det i receptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Férial sabrina
2020-11-17Jag ser på de flesta recepten på olika korvar att det hela tiden står att man skall sjuda. Jag har köpt hackkorv och värmlandskorv.Hackkorven skall jag tillaga i ugnen och undrar om jag kan laga värmlandskorven också i ugn?
Redaktionen ICAse
2020-11-19Hej Férial Sabrina! Värmlandskorven ska sjudas, den går tyvärr inte att laga i ugnen. Anledningen till varför man ofta skriver att korven ska sjuda är för att den spricker annars. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina