Korv med rotfruktsmos

4
2
Korv med rotfruktsmos

Korv med rotfruktsmos är en mättande middagsrätt med klassiska svenska smaker av värmlandskorv och kålrötter. Servera korvrätten med en god senap och en persiljekvist.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Korv med rotfruktsmos

Ingredienser

4 portioner

Rotmos

400 g mjölig potatis
100 g morötter
100 g kålrötter
ca 2 dl mjölk
2 msk smör
salt
vitpeppar
500 g värmlandskorv eller köttkorv
1 gul lök
4 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 msk salt

Till servering

senap
gärna färsk persilja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Moa

2021-02-04

Hej! Det står "Skala och skiva löken och lägg den i grytan. Lägg i kryddpeppar, lagerblad och salt. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter." jag som inte är jätte haj på mat blir lite förvirrad för de står vitpepparkorn i receptet men i beskrivningen kryddpeppar och undrar vilket utav de som är fel/rätt

Redaktionen ICAse

2021-02-05

Hej Moa! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det ska vara kryddpepparkorn och inget annat. Vi har nu ändrat det i receptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Férial sabrina

2020-11-17

Jag ser på de flesta recepten på olika korvar att det hela tiden står att man skall sjuda. Jag har köpt hackkorv och värmlandskorv.Hackkorven skall jag tillaga i ugnen och undrar om jag kan laga värmlandskorven också i ugn?

Redaktionen ICAse

2020-11-19

Hej Férial Sabrina! Värmlandskorven ska sjudas, den går tyvärr inte att laga i ugnen. Anledningen till varför man ofta skriver att korven ska sjuda är för att den spricker annars. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina