Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korv med rotfruktsmos

Korv med rotfruktsmos är en mättande middagsrätt med klassiska svenska smaker av värmlandskorv och kålrötter. Servera korvrätten med en god senap och en persiljekvist.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och rotfrukterna. Skär rotfrukterna i mindre bitar och lägg dem med potatisen i en kastrull. Häll på vatten och lite salt.
    Låt koka tills potatisen/rotfrukterna är mjuka.
  2. Häll av vattnet och pressa potatis och rotfrukter genom en purépress. Lägg tillbaka i grytan och vispa ner mjölk och smör med elvisp. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Lägg korven i en kastrull och häll på vatten så att det precis täcker korven.
  4. Skala och skiva löken och lägg den i grytan. Lägg i kryddpeppar, lagerblad och salt. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter.
  5. Dra kastrullen från plattan och låt stå några minuter. Dra skinnet av korven strax före servering och skär den i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Servera med moset och senap.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i korven. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkproteinfritt: använd solhavre eller liknande mjölkfri ersättning och välj mjölkfritt margarin i stället för smör. Kontrollera innehållet i korven.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g värmlandskorv eller köttkorv
  • 400 g mjölig potatis
  • 100 g morötter
  • 100 g kålrötter
  • ca 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 10 vitpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 1 msk salt
  • senap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?