Rotmos

Betyg 4.5 av 5.340 personer har röstat
Receptet har 57 kommentarer
Rotmos

Detta mumsiga rotmos av potatis, kålrot och morot är en riktig färgklick på tallriken! Mosa grönsakerna och vispa med smör och kokspad för ett riktigt fluffigt mos. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Rotmos

Ingredienser

4 portioner
1 kålrot (à ca 1 kg)
2 morötter (à ca 60-70 g)
6 medelstora mjöliga potatisar (à ca 90 g)
5 dl grönsaksbuljong eller vatten + tärning eller fond
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 - 1 1/2 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

57 st
  • Jag vet inte vem som gör allt det här på 45 minuter. Bara kokningen tar ju det! Borde ni inte någonstans räkna in tiden det tar att skala och tärna rotfrukterna? Jag kämpade med en jättestor kålrot i säkert 30 minuter.

    Malin

    Hej Malin! Det kan ta lite tid med de där rotfrukterna. Men vad gott det blir till slut! Vi har nu justerat tiden. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jag river morötterna före kokning.

    Lena

  • Jag tror ninjan skrivit fel på mängden vätska. Det står 5 dl fond, men det måste vara 1 liter. Ett tips är om man kokar fläsklägg, rimmad oxbringa etc så kan man använda det spadet sedan att smaksätta med.

    Kjetil

  • Några lagerblad så 5 stjärnor (körde Kålrot/potatis lika och 1/2 morötter.. 1 kg kålrot o potatis, 0,5 kg morötter)

    Thomas

  • Smaken var god men trots att jag kokte morötterna i små bitar i 45 minuter så var dom för hårda för att kunna mosas till mos och gick därför inte att blandas ordentligt med potatisen.

    Camilla

  • Det var enkelt att laga och smakade jättegott. Tack Ica för ännu ett bra recept. Kramar till er. Fick koka rotfrukterna lite längre än i receptet pga att jag gjorde 8 portioner.

    Madelon

  • Supergott! Har lagat detta recept flera gånger och har alltid blivit lika nöjd!

    Camilla

  • Jättegott! Kokade kålroten ihop med fläskläggen.

    Birgitta

  • Vad gör man med pepparkornen?

    Margareta

    Hej Margareta! Jag brukar försöka fiska upp pepparkornen med en hålslev. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Jättegott! 😋

    Tomas

Näringsvärde per portion

Energi888 KJ / 212 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Korv med rotfruktsmos
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koka fläsklägg med ben
    Betyg 3.5 av 5.278 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotmos med köttkorv
    Betyg 3.8 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålrotsmos med fetaost
    0 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad