Rotmos

Detta mumsiga rotmos av potatis, kålrot och morot är en riktig färgklick på tallriken! Mosa grönsakerna och vispa med smör och kokspad för ett riktigt fluffigt mos. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi888 KJ / 212 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g
Kommentarer
56 stJag river morötterna före kokning.
Lena
Jag tror ninjan skrivit fel på mängden vätska. Det står 5 dl fond, men det måste vara 1 liter. Ett tips är om man kokar fläsklägg, rimmad oxbringa etc så kan man använda det spadet sedan att smaksätta med.
Kjetil
Några lagerblad så 5 stjärnor (körde Kålrot/potatis lika och 1/2 morötter.. 1 kg kålrot o potatis, 0,5 kg morötter)
Thomas