Rotfruktsrösti med renstek
Rotfruktsrösti med renstek är en variant på den klassiska röstin från Schweiz. I detta recept ersätts en del av potatisen med härliga morötter och palsternackor. Servera röstin med rökt renstek och en frisk vinägrett av äpplen och chili.
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis
2 morötter
1 palsternacka
100 g riven Västerbottensost
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
1 - 2 paket rökt, skivad renstek (á 80 g)
1 stort äpple
1 msk rostade sesamfrön
1/2 tsk finhackad chilifrukt
2 msk vinägrett
Gör så här
I näringsberäkningen ingår ett rågbröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2130 KJ / 619 kCal
Fett25.9 g
Kommentar
Var finns receptet på rensteken? Detta är ju bara rotfruktsröstin.
Solveig
2004-11-20