Rotfruktsrösti med renstek

Betyg 2.4 av 5.
33 personer har röstat
1
Rotfruktsrösti med renstek

Rotfruktsrösti med renstek är en variant på den klassiska röstin från Schweiz. I detta recept ersätts en del av potatisen med härliga morötter och palsternackor. Servera röstin med rökt renstek och en frisk vinägrett av äpplen och chili.

Rotfruktsrösti med renstek

Ingredienser

4 portioner
500 g  potatis
2   morötter
1   palsternacka
100 g  riven Västerbottensost
1 tsk  salt
nymalen svartpeppar
2 msk  olivolja
1 - 2   paket rökt, skivad renstek (á 80 g)
1   stort äpple
1 msk  rostade sesamfrön
1/2 tsk  finhackad chilifrukt
2 msk  vinägrett

Gör så här

I näringsberäkningen ingår ett rågbröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
33 personer har röstat

Kommentar

Var finns receptet på rensteken? Detta är ju bara rotfruktsröstin.

Solveig

2004-11-20

Näringsvärde per portion

Energi2130 KJ / 619 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Kex med Västerbottensost och dijonsenap
Betyg 2.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbrödsstubbar med rökt rensstek/gravad lax
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatistapas med tre toppingar
Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renstek med ädelost och glöggfikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädel-croque
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt renstek med pepparrotsgrädde
Betyg 2.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga