Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotfruktsrösti med renstek

Rotfruktsrösti med renstek är en variant på den klassiska röstin från Schweiz. I detta recept ersätts en del av potatisen med härliga morötter och palsternackor. Servera röstin med rökt renstek och en frisk vinägrett av äpplen och chili.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala rotfrukterna. Riv dem på den fina skivan i matberedaren. Krama ur vätskan och blanda rivet med ost, salt och peppar. 
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna (som tål ugnsvärme). Lägg i rotfruktsblandningen. Packa till ovansidan lätt med en stekspade. Stek varje sida i 4-5 minuter på medelhög värme. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Skala, kärna ur och tärna äpplet i 1/2 cm stora tärningar. Blanda med sesamfrö, chili och vinägrett.
  5. Skär eller skeda upp bitar av rotfruktstårtan och lägg upp på tallrikar. Lägg rensteksskivor bredvid. Skeda över äppelblandningen. Servera med bröd.

I näringsberäkningen ingår ett rågbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 paket rökt, skivad renstek (á 80 g)
  • 1 stort äpple
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1/2 tsk finhackad chilifrukt
  • 2 msk vinägrett
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2130 kJ / 619 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden