Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rökt renstek med pepparrotsgrädde

Utsökta rullade bitar av rökt ren som fyllts med pepparrotsgrädde och vispgrädde. Rökt renstek med pepparrotsgrädde är den perfekta förrätten och tillagas på under 30 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden med pepparrot. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Lägg plastfolie (ca 20 x 20 cm, för 10 st) på arbetsbänken. Täck med rensteksskivor och bred på pepparrotsgrädden. Rulla ihop hårt. Linda in rullen i plastfolie och ställ i kylen. Skär i cm-tjocka skivor.
  3. Lägg rensteksrullarna på brödet och garnera med persiljeblad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj mörkt glutenfritt bröd istället för pumpernickel.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt gräddalternativ från t.ex. Oatly eller Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk riven pepparrot
  • salt och peppar
  • 6 skivor rökt renstek
  • 10 runda skivor pumpernickel
  • persilja till garnering
Lägg till i inköpslistan