UNDER 45 MIN | Medel

Kex med Västerbottensost och dijonsenap

Suveräna munsbitar med topping av till exempel pepparrotssås och rökt renstek. Kexen med Västerbottensost bakas i ugnen och har smak av dijonsenap och den smakrika osten.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kex: Lägg vetemjöl, smör, riven ost och dijonsenap i en matberedare. Mixa till en smidig deg.
  3. Gör en avlång rulle av degen, plasta in den och låt ligga kallt ca 30 minuter.
  4. Skär i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper.
  5. Toppa varje kex med riven ost och baka i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Topping: Toppa kexen exempelvis med pepparrotsvisp, rökt renstek och timjan.

Ingredienser

Portioner: 15 st
Kex
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 dl riven Västerbottensost + extra till topping
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
Topping
  • ev pepparrotsvisp
  • ev rökt renstek
  • ev timjan