Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Renskavs- och svampsås

Renskavs- och svampsås är en härlig och krämig pastarätt med fullkornsspagetti och en sås med renskav, svamp, Västerbottensost, lök, grädde, crème fraiche och senap. En mycket smakfull och snabblagad rätt som passar till middag mitt i veckan!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka rödlökarna och vitlöksklyftorna. Fräs renskavet i smör i en panna. Tillsätt svampen, löken och vitlöken.
  2. Tillsätt lättcrème fraichen och matlagningsgrädde. Smaka av med den franska senapen, sojan, salt och peppar.
  3. Toppa med riven Västerbottensost och ev lite lingon. Servera med fullkornsspagetti.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad gräddersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paket renskav (à 240 g)
  • 200 g svamp
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde (5%)
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 msk soja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • ev lite lingon
  • fullkornsspaghetti
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer