Renskavs- och svampsås

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
2
Renskavs- och svampsås

Renskavs- och svampsås är en härlig och krämig pastarätt med fullkornsspagetti och en sås med renskav, svamp, Västerbottensost, lök, grädde, crème fraiche och senap. En mycket smakfull och snabblagad rätt som passar till middag mitt i veckan!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Renskavs- och svampsås

Ingredienser

4 portioner
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 paket renskav (à 240 g)
200 g svamp
2 dl lätt crème fraiche
2 1/2 dl matlagningsgrädde (5%)
2 tsk fransk senap
1 msk soja
salt
peppar
1 dl riven Västerbottensost
lite lingon
fullkornsspaghetti
smör till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Trevlig vilträtt!

Vendela

2021-11-10

Saknar lite kryddor, jag lade till en del rosmarin som funkade bra

Jonas

2007-02-24

Testa liknande recept

Annikas souvas
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltskavsgryta med svamp
Betyg 4.5 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacos på svenska
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga