Renskavs- och svampsås

15
2
Renskavs- och svampsås

Renskavs- och svampsås är en härlig och krämig pastarätt med fullkornsspagetti och en sås med renskav, svamp, Västerbottensost, lök, grädde, crème fraiche och senap. En mycket smakfull och snabblagad rätt som passar till middag mitt i veckan!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Renskavs- och svampsås

Ingredienser

4 portioner
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 paket renskav (à 240 g)
200 g svamp
2 dl lätt crème fraiche
2 1/2 dl matlagningsgrädde (5%)
2 tsk fransk senap
1 msk soja
salt
peppar
1 dl riven Västerbottensost
lite lingon
fullkornsspaghetti
smör till stekning

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad gräddersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Vendela

2021-11-10

Trevlig vilträtt!

Jonas

2007-02-24

Saknar lite kryddor, jag lade till en del rosmarin som funkade bra