Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Renstek med ädelost och glöggfikon

Delikata glöggsmakande fikon serverade tillsammans med renstek och ädelost på grillade brödskivor. Toppa med blandade rostade nötter. Renstek med ädelost och glöggfikon är makalöst gott att servera på buffébordet eller som en liten förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, högsta värme.
  2. Koka ihop glöggen i en kastrull tills ca 3 msk återstår. Skär fikonen i klyftor. Blanda dem med den reducerade glöggen.
  3. Grilla brödskivorna högst upp i ugnen någon minut. Mosa osten.
  4. Gör 10 små ovala bollar av osten med två teskedar (för 10 st). Fördela rensteken, osten och fikonen på brödskivorna. Strö över nötterna.

Recept och foto framtaget av Blossa.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 2 dl röd lättglögg
  • 3 färska fikon
  • 10 tunna skivor baguette
  • 100 g rumsvarm ädelost med glöggsmak
  • 10 skivor rökt renstek (10 skivor motsvarar ca 100 g)
  • 1/2 dl blandade rostade nötter t ex pistagenötter, pinjenötter, hasselnötter
Lägg till i inköpslistan