Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotfruktsrårakor med bacon och lingon

Rotfruktsrårakor med bacon och lingon är en rejäl och snabblagad måltid. Baconen blir extra goda knaperstekta och passar fint antingen till rårörda lingon eller lingonsylt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv rotfrukterna grovt. Lägg i ett durkslag och låt vätskan rinna av.
  2. Vispa ägg med mjölet i en stor bunke och blanda i rotfrukterna samt salt och peppar.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna och klicka ner smeten. Stek rårakorna på båda sidorna. Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera rakorna med bacon och lingonsylt.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 fasta potatisar (8 st motsvarar ca 700 g)
  • 4 morötter
  • 3 palsternacka
  • 4 ägg
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 paket bacon (à 140 g)
  • 2 dl lingonsylt till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2409 kJ / 574 kCal
Läs mer om näringsvärden