Palsternacksråraka med äppelglaserat bacon

2
1
Palsternacksråraka med äppelglaserat bacon

Rårakan med palsternacka, potatis och lite cayennepeppar passar utmärkt till de smaskiga bacontärningarna i glazer och äppeljuice. Detta är en rustik måltid som med fördel äts tillsammans med honungsrårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Palsternacksråraka med äppelglaserat bacon

Ingredienser

4 portioner
4 palsternackor
6 potatisar
1 ägg
3/4 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 krm grovmalen svartpeppar
smör att steka i

Äppelglaserat bacon

1/2 dl konc äppeljuice
1 påse färdig glazer (à 75 g)
ca 300 g bacon i tärningar
1 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i glazeprodukten. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Camilla

2008-01-16

Jättegott med palsternacksråraka och bacon med äppelsmak var något nytt. Fast jag hade gärna velat ha vikt på potatis och palsternacka.