Palsternacksråraka med äppelglaserat bacon

Rårakan med palsternacka, potatis och lite cayennepeppar passar utmärkt till de smaskiga bacontärningarna i glazer och äppeljuice. Detta är en rustik måltid som med fördel äts tillsammans med honungsrårörda lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Ingredienser
4 portioner
4 palsternackor
6 potatisar
1 ägg
3/4 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 krm grovmalen svartpeppar
smör att steka i
Äppelglaserat bacon
1/2 dl konc äppeljuice
1 påse färdig glazer (à 75 g)
ca 300 g bacon i tärningar
1 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott med palsternacksråraka och bacon med äppelsmak var något nytt. Fast jag hade gärna velat ha vikt på potatis och palsternacka.
Camilla
2008-01-16