Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Palsternacksråraka med äppelglaserat bacon

Rårakan med palsternacka, potatis och lite cayennepeppar passar utmärkt till de smaskiga bacontärningarna i glazer och äppeljuice. Detta är en rustik måltid som med fördel äts tillsammans med honungsrårörda lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och riv palsternackan och potatisen.
  3. Rör ner ägg, salt, kajennpeppar och svartpeppar i rotsaksrivet.
  4. Äppelglaserat bacon: Blanda äppeljuice och glaze. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  5. Vänd ner baconet i glazen. Bre ut det på bakplåtspapper på en plåt. Rosta i ugnen 10-12 minuter.
  6. Stek rårakorna frasiga i smör i stekpanna. Servera med glaserat bacon och Honungsrårörda lingon.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i glazeprodukten. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 palsternackor
  • 6 potatisar
  • 1 ägg
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • smör att steka i
Äppelglaserat bacon
  • 1/2 dl konc äppeljuice
  • 1 påse färdig glazer (à 75 g)
  • ca 300 g bacon i tärningar
  • 1 krm salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare