Palsternacksråraka med äppelglaserat bacon

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Palsternacksråraka med äppelglaserat bacon

Rårakan med palsternacka, potatis och lite cayennepeppar passar utmärkt till de smaskiga bacontärningarna i glazer och äppeljuice. Detta är en rustik måltid som med fördel äts tillsammans med honungsrårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Palsternacksråraka med äppelglaserat bacon

Ingredienser

4 portioner
4 palsternackor
6 potatisar
1 ägg
3/4 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 krm grovmalen svartpeppar
smör att steka i

Äppelglaserat bacon

1/2 dl konc äppeljuice
1 påse färdig glazer (à 75 g)
ca 300 g bacon i tärningar
1 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Jättegott med palsternacksråraka och bacon med äppelsmak var något nytt. Fast jag hade gärna velat ha vikt på potatis och palsternacka.

Camilla

2008-01-16

Testa liknande recept

Pork Belly-BBQ
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
St Louis Cut pork ribs
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel kotlettrad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling- och äppelcurry
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
“Pulled mushrooms” med valnötter
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad ryggbiff
Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga