Palsternacksråraka med äppelglaserat bacon
Rårakan med palsternacka, potatis och lite cayennepeppar passar utmärkt till de smaskiga bacontärningarna i glazer och äppeljuice. Detta är en rustik måltid som med fördel äts tillsammans med honungsrårörda lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
4 portioner
4 palsternackor
6 potatisar
1 ägg
3/4 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 krm grovmalen svartpeppar
smör att steka i
Äppelglaserat bacon
1/2 dl konc äppeljuice
1 påse färdig glazer (à 75 g)
ca 300 g bacon i tärningar
1 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott med palsternacksråraka och bacon med äppelsmak var något nytt. Fast jag hade gärna velat ha vikt på potatis och palsternacka.
Camilla
2008-01-16