Rotfruktspannkakor med bacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rotfruktspannkakor med bacon

Ett härligt recept på annorlunda pannkakor med rotfrukter. Du gör rotfruktspannkakorna av bland annat mjölk, mjöl, ägg, morötter, potatis och palsternackor. Servera de nygräddade pannkakorna med knaperstekt bacon och lingonsylt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa hälften av mjölken med mjölet till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, salt och ägg.
  2. Skala morötter, potatis, palsternackor och lök. Riv rotfrukter och lök på rivjärnets grova sida. Blanda ner det rivna rotfrukterna och löken i pannkakssmeten.
  3. Stek bacontärningarna knaprigt, blanda ner dem i pannkakssmeten.
  4. Stek pannkakorna i matfettet.
  5. Servera rotfruktspannkakorna med lingonsylt.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller rismjölkersättning, använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 morötter
  • 2 medelstora potatisar
  • 2 palsternackor
  • 1 lök
  • 2 paket tärnat bacon (à 140 g)
  • matfett att steka i
Lägg till i inköpslistan