Rotfruktsramen med ägg och sojabönor
En annorlunda variant av ramensoppa med rotsaker istället för nudlar. Med en grönsakssvarv blir den extra tjusig men smaken blir lika suverän med vanliga strimlade rotsaker. Hemligheten är en enastående god buljong med misopasta och ingefärssting som lyfter soppan till en riktig höjdare.
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta sojabönor
3 msk finriven ingefära
2 vitlöksklyftor
14 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk misopasta
1/2 dl japansk soja
2 msk sesamolja
2 morötter
2 palsternackor
4 ägg
4 salladslökar
3 msk sesamfrön
3 krm chiliflakes
1/2 noriark
Till servering
srirachamajonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan majonnäs.
Energi1620 KJ / 388 kCal
Fett20 g
Salt6.6 g
Kolhydrater31 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr finns det inte minus-stjärnor!
Torbjörn
2021-03-03Kanongott, även utan misopasta! För det gick inte att köpa hos min Ica-butik. Nog borde man väl kunna förvänta sig att ingredienserna till ett Ica-recept ska gå att köpa på en välsorterad ICA-butik. Eller vad säger ni, ICA?
Lars
2021-01-01Hej Lars! Kul att höra att det blev gott även utan misopasta. Självklart ska ingredienserna i våra recept gå att köpa i våra butiker. Prata gärna med personalen på din ICA och be de ta in misopasta så du kan laga rätten även med misopasta! 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-13