Bakade betor med miso

Gör bakade betor med miso och upptäck hur de söta rödbetorna och umamin från mison möts i en perfekt harmoni. Toppa med ett smakrikt krisp gjort på chiliflakes, noriblad och rostade pumpakärnor. Dessa bakade betor är perfekt att servera på buffén!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
4-6 bufféportioner
Bakade betor
1 kg rödbetor
1 msk rapsolja
1 tsk salt
Misomajonnäs
1/2 citron (2 tsk citronsaft, för 4-6 port)
1 äggula
1 msk ljus misopasta
1/2 tsk honung
2 krm salt
1 1/2 dl neutral rapsolja
Till servering
1/2 tsk chiliflakes
1/2 st noriark
1/2 dl rostade pumpafrön
1/2 tsk flingsalt
Gör så här
01:00:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2168 KJ / 519 kCal
Fett42 g
Salt5.3 g
Kolhydrater27 g
Protein7 g
Kommentarer