Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotfruktspytt med kyckling

Fräscht och gott recept som tilltalar både dina smaklökar och ögon. Rotfruktspytt med kyckling är en lite nyttigare måltid med en pytt av kålrötter, potatis, morötter och till det tärnade bitar av kycklingfiléer.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rotfruktspytt: Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och skär potatis, kålrot och morötter i tärningar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och strö över salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Blanda ner purjon i rotfrukterna och stek ytterligare ca 10 minuter.
  4. Kyckling: Skär kycklingfiléerna i tärningar. Stek kycklingen i olivolja under omrörning ca 5 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Krydda med salt och peppar. Blanda kycklingen med rotfrukterna.
  5. Servera pytten med bröd och gärna saltgurka.

För alla

Kontrollera innehållet i brödet. Fri från: mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.

Tips

Krydda gärna extra med 1-2 tsk timjan eller 1-2 msk färsk hackad timjan (för 4 port) för extra smak och färg.

Gröna tipset: Uteslut kycklingen om du vill äta grönt och ersätt med röda bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfruktspytt
  • ca 800 g potatis
  • 2 kålrötter
  • 3 1/2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 purjolökar
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
Till servering
  • bröd
  • ev saltgurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2318 kJ / 554 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden