Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Köttfärspytt

En trevlig köttfärspytt bjuder vi här på, med potatis, lök och paprika i mitten. Köttfärsen, lökarna och paprikorna får en fin smak av smör när de fräser i pannan och efteråt kan du tillsätta lite saltgurka som smakhöjare tillsammans med potatisen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och fintärna potatisen. Lägg potatisen i en långpanna och häll över olja. Stek mitt i ugnen i 250°C, ca 15 min.
  2. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och fintärna paprikorna. Fräs lök och paprika i flytande margarin några minuter.
  3. Tillsätt färsen och låt steka med tills den fått fin färg och blivit smulig. Krydda med salt och grovmald svartpeppar.
  4. Tärna saltgurkan och vänd i tillsammans med den färdiga potatisen. Servera pytten direkt ur pannan med bröd och strimlad sallad. Bjud på frukt, t ex päron som dessert.

För alla

Ersätt det flytande margarinet med olja eller mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Klipp gärna lite grönt över den färdiga pytten t ex persilja, gräslök eller basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 - 10 potatisar
  • 1 msk olja
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk flytande margarin
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 - 1 1/4 krm grovmald svartpeppar
  • 4 saltgurkor

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2241 kJ / 536 kCal
Kolhydrater: 14 g
Läs mer om näringsvärden

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer