Linssoppa med fisk
Överraska med en supergod, klar linssoppa med fisk till lunch. Soppan är väldigt matig och innehåller bland annat rotselleri, kålrot och krossade tomater som får en fin smak av mejram och vitlök. Servera ihop med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000
Ingredienser
4 portioner
1 l fiskbuljong (av tärning)
2 gula lökar
1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 100 g)
1 liten kålrot
2 dl gröna linser
1 lagerblad
2 krossade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 paket fryst sej (à ca 400 g)
1/2 tsk mejram
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1192 KJ / 284 kCal
Fett3 g
Salt0.8 g
Kolhydrater31 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Går de att göra soppan med lax istället?
Amanda
2023-09-21Hej Amanda! Det går självklart bra att välja vilken fisk du vill så länge du tycker smakerna funkar bra ihop. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-22Mycket godare än jag trodde! Gjorde det till en gryta genom att halvera mängden vattne och serverade basmatiris till.
Bryn
2012-03-11Fantastiskt god soppa! Skönt att äntligen hitta en matig soppa utan en massa onödiga ingredienser som grädde eller crème fraiche. Rekommenderas varmt!!
Monica
2007-10-25