Surkål på rödkål

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Surkål på rödkål

En karmosinröd surkål är sagolikt snygg och förgyller allt från klassiska rätter som coucroute och tyska korvar till mer moderna kombos som till fredagstacon. Att göra egen surkål är lättare än det verkar, det kräver bara lite passning i början och oöppnad håller sig sedan surkålen i många månader.

Surkål på rödkål

Ingredienser

15 portioner

Saltlag

1 l vatten
1 msk jodfritt salt
1 3/4 kg ansad rödkål
1 1/2 msk jodfritt salt
1 tsk hel kummin
1 msk enbär

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat

Kommentar

Varför behövs lagen? I vanlig surkål blir det ju vätska, är det annorlunda med rödkålen?

Caroline

2022-09-15

Näringsvärde per portion

Energi168 KJ / 40 kCal
Fett0.5 g
Salt1.5 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Surkål - syrad vitkål
Betyg 4.3 av 5.86 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Korv med bröd och slaw på kummin, rödkål och äpple
Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Ankbröst med rödkål
Betyg 2.7 av 5.106 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Rödkålsfyllda äpplen
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stekt gås med gräddsås och fruktfyllda äppelhalvor
Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Rödbetssoppa med rökt sidfläsk och förlorat ägg
Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad