Rotfruktsplättar med fetaost

Betyg 3.8 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Rotfruktsplättar med fetaost

Laga lakto-ovo-vegetarisk husmanskost! Dessa smarriga vegoplättar med rotfrukter smaksätts med fetaost. Servera plättarna tillsammans med rårörda lingon och strimlad rödkål.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Rotfruktsplättar med fetaost

Ingredienser

4 portioner

Rotfruktsstomp

300 g potatis
150 g morot
100 g kålrot
100 g palsternacka
100 g rotselleri
3/4 dl vispgrädde
25 g smör
1/2 tsk salt
vitpeppar

Rotfruktsplättar

3 ägg
2 dl fint rågmjöl eller vetemjöl
150 g fetaost
2 msk hackad persilja
smör till stekning

Rödkålssallad

200 g rödkål
1 msk vinäger
2 msk olivolja

Till servering

1 1/2 dl rårörda lingon (vill du göra egna se länk i text)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Jättegoda!

    Elice

  • Har använt majsmjöl istället. Fungerar alldeles utmärkt.

    Kerstin

  • Bra idé och god smet-plätt, vet inte om jag gjort fel men detta var inte plättar enligt mig. Inte biffar heller. Mos med stekyta?

    Jenny

  • En standardrätt här hemma, så himla gott! Riven rödkål i senapsvinägrett blir bästa tillbehöret.

    Lina

  • Hej, kan man använda havremjöl till rotfruktstompet?

    Karolina

    Hej Karolina! Misstänker att du menar havremjöl till plättarna. 😉 Vi har tyvärr inte provlagat med havremjöl varför vi inte kan säga att det blir bra. Havremjöl suger upp mycket vätska och binder inte så väl. Om du är ute efter att göra receptet glutenfritt så kan det eventuellt funka med glutenfritt mjölmix, men som sagt, inget vi har provat. Om du testar göra dessa med något annat mjöl så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hej, en liten futt-fråga: Är det rot fukt eller ROTFRUKT? Vet svaret men kunde inte maila och säga det.

    Astrid

    Hej Astrid! Tack för att du hörde av dig då vi hade Tryckfelsnisse i farten. Men nu har vi korrigerat det :) Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Vilken ost skulle man kunna byta ut fetan mot?

    Anna malin

    Hej Anna Malin! Du kan byta ut fetan mot förslagsvis getost eller halloumi.L Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2500 KJ / 595 kCal
Fett29 g
Salt2.9 g
Kolhydrater63 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödkålsfyllda äpplen
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surkål på rödkål
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Rödkålsdrink
    Betyg 2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Krispig vintersallad
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Holys red slaw
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad