Rotfruktsplättar

1
0
Rotfruktsplättar

Gillar du potatisbullar? Bra, för då kommer du att älska dessa rotfruktsplättar som vi vågar påstå är snäppet godare. Förstärk rotfruktsplättarna med svarta bönor för extra protein och fetaost som pricken över i. Bjud med pressad lime, sallad och yoghurtsås!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Rotfruktsplättar

Ingredienser

4 portioner
ca 8 dl
rotfruktsmos (se länk under steg 1)
3
ägg
2 dl
vetemjöl
1
chili (t ex spansk peppar)
1
förp kokta svarta bönor (à 380 g)
150 g
fetaost
2 krm
salt
-
olja

Till servering

sallad
limeklyftor
yoghurtsås

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri mix istället för vetemjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och servera med laktosfri yoghurtsås.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu och yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3699 KJ / 884 kCal
Fett 50 g
Salt 3 g
Kolhydrater 73 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept