Rotfruktsplättar

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Rotfruktsplättar

Gillar du potatisbullar? Bra, för då kommer du att älska dessa rotfruktsplättar som vi vågar påstå är snäppet godare. Förstärk rotfruktsplättarna med svarta bönor för extra protein och fetaost som pricken över i. Bjud med pressad lime, sallad och yoghurtsås!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Rotfruktsplättar

Ingredienser

4 portioner
ca 8 dl rotfruktsmos (se länk under steg 1)
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 chili (t ex spansk peppar)
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
150 g fetaost
2 krm salt
olja

Till servering

sallad
limeklyftor
yoghurtsås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3699 KJ / 884 kCal
Fett50 g
Salt3 g
Kolhydrater73 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rotfruktsmos med köttbullar och sirapslingon
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacos al Pastor
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med rostade rödbetor och grapefrukt
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Grillad tonfisk med äppelguacamole
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crispy avocado tacos
Betyg 4 av 5.
78 personer har röstat
Under 30 min att tillaga