Rotfruktsplättar
Gillar du potatisbullar? Bra, för då kommer du att älska dessa rotfruktsplättar som vi vågar påstå är snäppet godare. Förstärk rotfruktsplättarna med svarta bönor för extra protein och fetaost som pricken över i. Bjud med pressad lime, sallad och yoghurtsås!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
4 portioner
ca 8 dl rotfruktsmos (se länk under steg 1)
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 chili (t ex spansk peppar)
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
150 g fetaost
2 krm salt
olja
Till servering
sallad
limeklyftor
yoghurtsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3699 KJ / 884 kCal
Fett50 g
Salt3 g
Kolhydrater73 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer