Majsfritters med mango- och bönsalsa

34
8 Klimatsmart
Majsfritters med mango- och bönsalsa

Supergoda och enkla fritters! Serveras med en sötsyrlig bönsalsa som både mättar och ger härligt chilisting. Toppa gärna rätten med lite färsk koriander för extra smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Majsfritters med mango- och bönsalsa

Ingredienser

2 portioner
1
liten vitlöksklyfta
200 g
tinade frysta majskorn
50 g
skuren grönkål
1
ägg
3 msk
rapsolja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
3/4 dl
dinkel- eller havremjöl
1/2 tsk
bakpulver

Bönsalsa

1
liten förp kokta svarta bönor (à 190 g)
125 g
fryst, tinad mango
1 msk
fryst, hackad koriander
1 msk
färskpressad limejuice
1 - 2 krm
chiliflakes
1 krm
salt
1 krm
peppar

Till servering

limeklyftor

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjöl av dinkel eller havre mot mjöl av ren havre.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Cecilia

2020-08-21

Lika gott varenda gång!

Susanne

2019-01-15

Fast det står fortfarande fel namn nere i receptet.

Redaktionen ICAse

2019-01-16

Hej Susanne! Tack för att du såg det så vi kunde korrigera. Hälsningar Michelle

Ann

2018-07-06

Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 1935 KJ / 463 kCal
Fett 23 g
Salt 5 g
Kolhydrater 47 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept