Majsfritters med mango- och bönsalsa

Supergoda och enkla fritters! Serveras med en sötsyrlig bönsalsa som både mättar och ger härligt chilisting. Toppa gärna rätten med lite färsk koriander för extra smak.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Ingredienser
2 portioner
1 liten vitlöksklyfta
200 g tinade frysta majskorn
50 g skuren grönkål
1 ägg
3 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3/4 dl dinkel- eller havremjöl
1/2 tsk bakpulver
Bönsalsa
1 liten förp kokta svarta bönor (à 190 g)
125 g fryst, tinad mango
1 msk fryst, hackad koriander
1 msk färskpressad limejuice
1 - 2 krm chiliflakes
1 krm salt
1 krm peppar
Till servering
limeklyftor
Gör så här
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1935 KJ / 463 kCal
Fett23 g
Salt5 g
Kolhydrater47 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stLika gott varenda gång!
Cecilia
Fast det står fortfarande fel namn nere i receptet.
Susanne
Hej Susanne! Tack för att du såg det så vi kunde korrigera. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Mums!
Ann