Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Majsfritters med mango- och bönsalsa

Supergoda och enkla fritters! Serveras med en sötsyrlig bönsalsa som både mättar och ger härligt chilisting. Toppa gärna rätten med lite färsk koriander för extra smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Mixa ihop hälften av majsen med vitlök, grönkål, ägg, 2/3 av oljan, salt och peppar med stavmixer. Den ska inte bli helt slät. Blanda ner mjöl, bakpulver och resten av majsen. Låt svälla 10 min.
  2. Stek 4–6 plättar på medelvärme i resten av oljan ca 2 minuter per sida.
  3. Bönsalsa: Häll av och skölj bönorna. Blanda bönor, mango, koriander, limejuice, chiliflakes, salt och peppar.
  4. Till servering: Servera salsan till plättarna tillsammans med limeklyftor.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjöl av dinkel eller havre mot mjöl av ren havre.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 200 g tinade frysta majskorn
  • 50 g skuren grönkål
  • 1 ägg
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3/4 dl dinkel- eller havremjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
Bön- och avokadosalsa
  • 1 liten förp kokta svarta bönor (à 190 g)
  • 125 g fryst, tinad mango
  • 1 msk fryst, hackad koriander
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • limeklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1935 kJ / 463 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept