Rotfruktspannkaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rotfruktspannkaka

Ett recept på smakrik och mättande rotfruktspannkaka. Du gör ugnspannkakan av bland annat bacon, mjöl, mjölk, ägg, potatisar, morötter och palsternacka. Servera pannkakan med lingonsylt och krämig cottage cheese.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Strimla baconet fint. Stek det krispigt i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Vispa samman grahamsmjöl och vetemjöl med hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, äggen och salt. Vispa till en slät smet.
  4. Skala och riv potatis, morötter och palsternacka grovt på rivjärn eller i matberedare.
  5. Vänd ner rotfrukterna och baconet i pannkakssmeten. Häll smeten i en smord långpanna.
  6. Grädda i ugnen 25-30 minuter eller tills pannkakan är färdig. Testa med en sticka så att pannkakan stannat i mitten.
  7. Servera med lingonsylt, cottage cheese och en grönsallad eller tex en Syrad kinakålssallad.

För alla

Rotfruktspannkaka innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd soja-, havre- eller risdryck i stället för mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket bacon (à 140 g)
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 3 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan