Rotfruktsmos

Betyg 4.6 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rotfruktsmos

Laga smart och gör en stor laddning rotfruktsmos av höstens skörd, eller vinterns lagrade rotfrukter och potatis. Ät sedan moset till köttbullar eller falafel, använd moset i en gyllene fiskgratäng eller stek rotfruktsplättar. Ett smidigt storkok för dagarna tre!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Rotfruktsmos

Ingredienser

12 portioner
1 1/2 kg potatis
400 g morot
300 g kålrot
300 g palsternacka
300 g rotselleri
2 dl visp- eller mellangrädde
75 g smör
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Så gott, alla i familjen gillar det. Speciellt min 1,5 åring vilket är ett plus!

    Eva-lotta

Näringsvärde per portion

Energi1059 KJ / 253 kCal
Fett12 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kålrotsmos med fetaost
0 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Korv med rotfruktsmos
Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rotmos
Betyg 4.5 av 5.321 personer har röstat
Receptet har 56 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stekt strömming med wasabilök och rotmos
Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad