Rotfruktsmos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rotfruktsmos

Potatis, palsternackor och rotselleri kokas i grönsaksbuljong och mixas sedan ihop tillsammans med grädde till ett fluffigt och njutbart rotfruktmos. Moset passar utmärkt till fläskkarré.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och rotsaker och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten och buljongtärning, salta lätt och koka tills allt är mjukt.
  2. Sila från kokspadet. Mixa rotsakerna i matberedaren, späd med grädde och ev lite av kokspadet och runda av med en klick smör.
  3. Värm strax före servering. Kokspadet kan användas i såsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen, i övrigt är rotmoset fritt från gluten och ägg men innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 stora potatisar
  • 2 palsternackor
  • 1/4 rotselleri
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 1/2 dl vatten
  • salt
  • ca 1/2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • hackade persilja
Lägg till i inköpslistan