Rotfruktslasagne med knaprig rödkålssallad
Gör en smakfull rotfruktslasagne med rödkålssallad till middag i helgen. Varva bara dina lasagneplattor med krämig grönsaksröra med härlig, lite het smak i en form och gratinera under ett osttäcke. Supergott tillsammans med knaprig rödkålssallad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
ca 100 g palsternacka
ca 150 g rotselleri
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk kanel
1 tsk torkad oregano
1 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1 dl vatten
2 dl kvarg (10 %)
200 g färska lasagneplattor
150 g riven ost
1 tsk salt
2 krm peppar
Rödkålssallad
ca 200 g rödkål
1 apelsin
50 g mandelspån
2 msk olivolja
4/5 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2297 KJ / 548 kCal
Fett31.8 g
Kolhydrater37.3 g
Protein25.4 g
Kommentarer
Vill tillägga att den inte är jättebra att frysa in...kanelen tappar i smaken.
Siri
2016-02-09Jättegott men för lite sås! Minska på kanelen om man inte tycker det är så gott för den är väldigt framträdande.
Siri
2016-01-14Verkligen god lasagne, perfekt som vegetariskt alternativ alltid. Mandelspånen i salladen gillade vi inte tyvärr!
Krister
2011-12-01