Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotfruktslasagne med knaprig rödkålssallad

Gör en smakfull rotfruktslasagne med rödkålssallad till middag i helgen. Varva bara dina lasagneplattor med krämig grönsaksröra med härlig, lite het smak i en form och gratinera under ett osttäcke. Supergott tillsammans med knaprig rödkålssallad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv palsternacka och rotselleri.
  3. Fräs vitlök och rotfrukter ca 3 minuter i oljan i en stor stekpanna. Rör ner tomatpurén. Låt fräsa ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt krossade tomater, kanel, oregano, sambal oelek, honung och vatten. Koka upp och låt koka ca 2 minuter. Rör ner kvargen. Krydda med salt och peppar.
  5. Varva tunna lager rotfruktsröra med lasagneplattor i en smord, ugnssäker form ca 20 x 30 cm (för 4 port). Börja och avsluta med ett lager röra. Toppa med riven ost. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter. Gör salladen under tiden.
  6. Rödkålssallad: Strimla rödkålen. Skala apelsinen med en kniv och skär i bitar. Blanda rödkål, apelsinbitar och mandelspån i en skål. Häll på olja och vinäger. Blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera rotfruktslasagnen med rödkålssalladen.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matkvarg.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Det är en hel del att skala och riva så ligg gärna steget före. Både rotfruktsröran och salladen kan förberedas, men tillsätt mandeln strax före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 100 g palsternacka
  • ca 150 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk honung
  • 1 dl vatten
  • 2 dl kvarg (10 %)
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 150 g riven ost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Rödkålssallad
  • ca 200 g rödkål
  • 1 apelsin
  • 50 g mandelspån
  • 2 msk olivolja
  • 0,8 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2297 kJ / 548 kCal