Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Chèvregratinerad rödkål & soja bacon

Kål är en fantastisk ingrediens som har fått renässans på senare år. Rödkål med sin fina mjuka smak passar ju till så mycket mer än bara på julbordet. Därför vill vi varmt rekommendera ett recept som går bra att använda som förrätt, mindre huvudrätt eller kanske bara som tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200 °C (eller 180 °C varmluft för att grädda fler plåtar samtidigt).
  2. Skär rödkålen i centimeterstora skivor, placera på bakplåtspappersklädd plåt och pensla rikligt med olivolja. Rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter, eller tills den mjuknat och kanterna fått färg.
  3. Ta ut rödkålen ur ugnen, smula chèvre och ringla lite honung över. Gratinera ytterligare 5 minuter.
  4. Stek soja bacontärningarna i rapsolja tills de fått en gyllenbrun och krispig yta, låt dem rinna av om det behövs.
  5. Strö soja bacontärningarna över rödkålen. Servera!

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg men är fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Recept och bild från Hälsans kök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten rödkål
  • bakplåtspapper
  • olivolja till pensling
  • 150 g chèvre
  • flytande honung
  • 1 paket tärnad soja bacon (à 240 g)
  • 1 msk rapsolja till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1802 kJ / 430 kCal