Rotfruktslasagne med knaprig rödkålssallad

Gör en smakfull rotfruktslasagne med rödkålssallad till middag i helgen. Varva bara dina lasagneplattor med krämig grönsaksröra med härlig, lite het smak i en form och gratinera under ett osttäcke. Supergott tillsammans med knaprig rödkålssallad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011

Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
ca 100 g palsternacka
ca 150 g rotselleri
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk kanel
1 tsk torkad oregano
1 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1 dl vatten
2 dl kvarg (10 %)
200 g färska lasagneplattor
150 g riven ost
1 tsk salt
2 krm peppar
Rödkålssallad
ca 200 g rödkål
1 apelsin
50 g mandelspån
2 msk olivolja
4/5 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
00:03:00
00:02:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2297 KJ / 548 kCal
Fett31.8 g
Kolhydrater37.3 g
Protein25.4 g
Kommentarer
4 stVill tillägga att den inte är jättebra att frysa in...kanelen tappar i smaken.
Siri
Jättegott men för lite sås! Minska på kanelen om man inte tycker det är så gott för den är väldigt framträdande.
Siri
Verkligen god lasagne, perfekt som vegetariskt alternativ alltid. Mandelspånen i salladen gillade vi inte tyvärr!
Krister