Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Wokad rödkålssallad med kalvsylta

Vill du prova något annorlunda ska du göra denna wokade rödkålssallad med kalvsylta och potatis, ett nytt sätt att servera kalvsyltan på. Rödkålssalladen smaksätts med söta russin som gör sig bra till både potatis och sylta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Strimla rödkålen, med osthyvel eller på matberedarens rivskiva. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  2. Woka kål och purjo i olja, ca 5 minuter. Tillsätt russinen och krydda med salt, peppar och gärna wasabipasta utrörd i vatten.
  3. Skär syltan i skivor.
  4. Servera kalvsyltan med den wokade rödkålssalladen och potatis samt bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Tips

Rödkålssalladen är även god till revbensspjäll eller korv, t ex bratwurst.

Gröna tipset: Servera den wokade rödkålssalladen till t ex sojakorv om du vill äta vego.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (8 st motsvarar ca 800 g)
  • 500 g rödkål
  • 1 purjolök
  • 2 msk olja
  • 1 dl russin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk wasabipasta
  • 1/2 dl vatten
  • 400 g kalvsylta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2176 kJ / 520 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden