Rotfruktslasagne med cottage cheese
Suveränt god lasagne med rotfrukter och cottage cheese. Fräs morötter, rotselleri och palsternacka hackad i tärningar med kryddor och buljong. Rotfruktslasagnen smakar som bäst med en fräsch sallad på sidan om.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
3 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri (à 300 g)
1 msk olja
1 burk krossade tomater (à ca 400 g)
1/2 dl tomatpuré
1 buljongtärning
2 dl vatten
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 burk naturell cottage cheese (à 250 g)
2 dl mjölk
8 lasagneplattor
2 dl riven ost
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1856 KJ / 443 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
I mitt tycke blev det alldeles för sött. Rotsaker är ju söta i sig själva så nästa gång ska jag balansera med något kryddigt.
Marianne
2024-11-25Om man dubblar mängden keso och krossade tomater samt lägger till en burk linser så blir den perfekt!
Veronica
2023-03-12Otroligt gott! Istället för att blanda mjölk med cottage cheesen så blandade jag cottage cheese med grekisk yoghurt och riven parmesan. Blev inte så rinnigt och väldigt god smak om man gillar ost. Jag tärnade även i jordärtskocka rotfruktssåsen som passade väldigt bra.
Emelie
2023-01-17