Rotfruktsgryta med tomat, ingefära och kokosmjölk

23
0 Klimatsmart
Rotfruktsgryta med tomat, ingefära och kokosmjölk

Vegetarisk pytt och sojabönor är basen i denna fantastiska rotfruktsgryta. Rätten innehåller även lök, vitlök, ingefära, curry, olja, tomatpuré, buljong, kokosmjölk, salt, svartpeppar och rårörsocker – en explosion av smaker!

Skriv ut
Rotfruktsgryta med tomat, ingefära och kokosmjölk

Ingredienser

2 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 msk
riven ingefära
500 g
vegetarisk grönhydrat pytt
1/2 tsk
curry
1 msk
olja
1 msk
tomatpuré
2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
165 ml
kokosmjölk
-
salt och svartpeppar
1 tsk
rårörsocker
1 dl
frysta sojabönor

Till servering

kyckling eller lax
lime
färsk koriander

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1939 KJ / 462 kCal
Fett 29 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 36 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept