Rotfruktsgryta med tomat, ingefära och kokosmjölk
Vegetarisk pytt och sojabönor är basen i denna fantastiska rotfruktsgryta. Rätten innehåller även lök, vitlök, ingefära, curry, olja, tomatpuré, buljong, kokosmjölk, salt, svartpeppar och rårörsocker – en explosion av smaker!
Ingredienser
2 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
500 g vegetarisk grönhydrat pytt
1/2 tsk curry
1 msk olja
1 msk tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
165 ml kokosmjölk
salt och svartpeppar
1 tsk rårörsocker
1 dl frysta sojabönor
Till servering
kyckling eller lax
lime
färsk koriander
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1939 KJ / 462 kCal
Fett29 g
Salt2.4 g
Kolhydrater36 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer