Rotfruktsgryta med tomat, ingefära och kokosmjölk
Vegetarisk pytt och sojabönor är basen i denna fantastiska rotfruktsgryta. Rätten innehåller även lök, vitlök, ingefära, curry, olja, tomatpuré, buljong, kokosmjölk, salt, svartpeppar och rårörsocker – en explosion av smaker!
Ingredienser
2 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
500 g vegetarisk grönhydrat pytt
1/2 tsk curry
1 msk olja
1 msk tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
165 ml kokosmjölk
salt
svartpeppar
1 tsk rårörsocker
1 dl frysta sojabönor
Till servering
kyckling eller lax
lime
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1939 KJ / 462 kCal
Fett29 g
Salt2.4 g
Kolhydrater36 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer