Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gumbosallad med grillad majs

Gumbo är en välkryddad gryta från amerikanska södern, här som sallad med sting av sambal oelek. Med grillad paprika, majs, tomat och rödlök. Gärna till rökig korv med smak av barbeque eller hickory.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tomaterna i halvor och krama ur kärnorna. Mixa tomatköttet i en mixer eller med en stavmixer tillsammans med vinäger, socker, sambal oelek och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skala och skiva löken. Skiva sellerin tunt. Blanda lök och selleri i tomatdressingen.
  3. Kärna ur och dela varje paprika i 8 delar. Dela varje majskolv i 4 bitar (för 4 port).
  4. Grilla paprika och majs tills de får fin färg, krydda med salt och peppar.
  5. Blanda paprika och majs i tomatdressingen.
  6. Till servering: Servera gumbosalladen med grillad BBQ Hickory korv och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tomater
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk rårörsocker
  • 1 tsk sambal oelek
  • 5 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 2 röda paprikor
  • 2 kokta majskolvar
Till servering
  • BBQ Hickory korv
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2915 kJ / 697 kCal