Gul färsgryta med rostad lök
En gul färsgryta smaksätts med curry och spiskummin för att få sin härliga färg. Färsen blir krämigare tack vare att du blandar i matlagningsgrädde och reder grytan med majsstärkelse. Toppa sedan rätten med krispig rostad lök och färgglada sojabönor. Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 500 g fläskfärs
2 tsk olja
1 msk curry
1 tsk spiskummin
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
250 g frysta sojabönor eller gröna ärter
Till servering
rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2655 KJ / 637 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god rätt som går att krydda till precis som man vill, jag hade i lite buljong och vitlök och blev jättegott!
David
2020-06-30Jättegod! Gör dock alltid rätten på kycklingfärs istället vilket fungerar fint speciellt ihop med curry. Uppskattad vardagsrätt av hela familjen! Uteslut inte rostad lök på toppen vilket förhöjer rätten ytterligare
Mirjam
2020-04-27Förstår inte varför folk gick ut så hårt mot den här... Jag gillar den. Som tipset står, jag skvätte på Sambal Oelek vid bordet, och det blev kanon! Rekommenderar 50/50 av ärter och bönor.
Henrik
2018-11-20