En gul färsgryta smaksätts med curry och spiskummin för att få sin härliga färg. Färsen blir krämigare tack vare att du blandar i matlagningsgrädde och reder grytan med majsstärkelse. Toppa sedan rätten med krispig rostad lök och färgglada sojabönor. Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
45 2018
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matlagningsgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
David
6/30/2020Riktigt god rätt som går att krydda till precis som man vill, jag hade i lite buljong och vitlök och blev jättegott!
Mirjam
4/27/2020Jättegod! Gör dock alltid rätten på kycklingfärs istället vilket fungerar fint speciellt ihop med curry. Uppskattad vardagsrätt av hela familjen! Uteslut inte rostad lök på toppen vilket förhöjer rätten ytterligare
Henrik
11/20/2018Förstår inte varför folk gick ut så hårt mot den här... Jag gillar den. Som tipset står, jag skvätte på Sambal Oelek vid bordet, och det blev kanon! Rekommenderar 50/50 av ärter och bönor.