Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Fiskgryta med rotsaker och stjärnanis

En god fiskgryta med skaldjur är perfekt som bjudmat när du vill att det ska kännas lite festligt. Servera med aioli, ett gott bröd och en fräsch grönsallad vid sidan om.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisk och skaldjursmix och låt rinna av väl.
  2. Sätt ugnen på 125°C. 
  3. Grytgrund: Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Lägg alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sjuda ca 25 minuter. Rör om då och då. Smaka ev. av med mera salt. 
  5. Fisk: Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Blanda skaldjursmixen med peston och krydda med salt och peppar. Lägg skaldjuren på fisktärningarna och sätt in mitt i ugnen ytterligare ca 2 minuter.
  7. Till servering: Lägg fisk och skaldjur i djupa tallrikar. Häll över grytgrunden och servera med aioli och bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, peston och gazpacho. Fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri aioli eller smaksätt äggfri majonnäs med vitlök.

Tips

Servera med plockad dill.

Ingredienser

Portioner: 4
Grytgrund
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 390 g gazpacho
  • 500 g krossade tomater
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 500 g färsk vegetarisk pytt
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk timjan
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk salt
Fisk
  • 600 g fryst torsk- och laxtärningar
  • salt och svartpeppar
  • 350 g fryst skaldjursmix
  • 2 tsk pesto
Till servering
  • aioli
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?