Fiskgryta med rotsaker och stjärnanis
En god fiskgryta med skaldjur är perfekt som bjudmat när du vill att det ska kännas lite festligt. Servera med aioli, ett gott bröd och en fräsch grönsallad vid sidan om.
Ingredienser
4 portioner
Grytgrund
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
390 g gazpacho
500 g krossade tomater
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g färsk vegetarisk pytt
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk timjan
1 stjärnanis
1 tsk salt
Fisk
600 g fryst torsk- och laxtärningar
salt och svartpeppar
350 g fryst skaldjursmix
2 tsk pesto
Till servering
aioli
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen, peston och gazpacho. Fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri aioli eller smaksätt äggfri majonnäs med vitlök.
Gör så här
Tips
Servera med plockad dill.
Har du lagat receptet?
Kommentarer