Fiskgryta med rotsaker och stjärnanis

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Fiskgryta med rotsaker och stjärnanis

En god fiskgryta med skaldjur är perfekt som bjudmat när du vill att det ska kännas lite festligt. Servera med aioli, ett gott bröd och en fräsch grönsallad vid sidan om.

Fiskgryta med rotsaker och stjärnanis

Ingredienser

4 portioner

Grytgrund

1   gul lök
3   vitlöksklyftor
390 g  gazpacho
500 g  krossade tomater
5 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g  färsk vegetarisk pytt
1 tsk  fänkålsfrö
1 tsk  timjan
1   stjärnanis
1 tsk  salt

Fisk

600 g  fryst torsk- och laxtärningar
salt och svartpeppar
350 g  fryst skaldjursmix
2 tsk  pesto

Till servering

aioli
bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, peston och gazpacho. Fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri aioli eller smaksätt äggfri majonnäs med vitlök.

Gör så här

Tips

Servera med plockad dill.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Fisk med röd curry och ris
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad sparris med torsk och aioli
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön fiskgratäng
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med vitlöksbröd
Betyg 3.7 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med saffran och dillaioli
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med lax och torsk
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga