Rotfruktscurry med tomat och vita bönor

17
4
Rotfruktscurry med tomat och vita bönor

Värmande rotfruktsgryta med smak av curry, spiskummin och koriander med hetta från chili. Låt grytan puttra samman i den lena kokosmjölken och tillsätt de stora vita bönorna. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Rotfruktscurry med tomat och vita bönor

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 röd peppar
500 g vegetarisk pytt
1 msk olja
1 msk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
salt
250 g plommontomater
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Anna

2021-11-10

Men om det är någon speciell pytt så måste det ju stå, jag köpte vegetarisk pytt men kryddorna ihop med den blev fruktansvärda!

Peder

2018-03-25

snacka om ålig fantasi och bara följa ett recept.. vår blev jättegod

Sara

2018-02-06

Jättetråkig rätt. Fick addera diverse asiatiska tillbehör för att det skulle smaka något.

Näringsvärde per portion

Energi 3044 KJ / 728 kCal
Fett 33 g
Salt 3.68 g
Kolhydrater 83 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden