Rotfruktscurry med nudlar och koriander

9
1 Klimatsmart
Rotfruktscurry med nudlar och koriander

Rotfruktscurry servas här med nudlar och härlig koriander! Fräs grönsakerna och pytten innan du tillsätter currypasta och tomatpuré. Låt sedan koka samman med kokosmjölk och grönsaksbuljong. Servera grytan med nudlar toppat med jordnötter, koriander och några limeklyftor på sidan av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2020

Rotfruktscurry med nudlar och koriander

Ingredienser

4 portioner
1
röd paprika
ca 300 g
zucchini
500 g
vegetarisk pytt
2 msk
olja
2 tsk
röd currypasta
2 msk
tomatpuré
400 ml
kokosmjölk
2 1/2 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
-
salt
-
peppar
4
port glasnudlar
1
lime
1
kruka koriander
1 dl
salta jordnötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Jennie

4/8/2019

Fick krydda upp den med lite mer currypasta, men efter det blev den kanongod!

Näringsvärde per portion

Energi 2934 KJ / 700 kCal
Fett 39 g
Salt 2.78 g
Kolhydrater 74 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept