Rotfruktscurry med nudlar och koriander
Rotfruktscurry servas här med nudlar och härlig koriander! Fräs grönsakerna och pytten innan du tillsätter currypasta och tomatpuré. Låt sedan koka samman med kokosmjölk och grönsaksbuljong. Servera grytan med nudlar toppat med jordnötter, koriander och några limeklyftor på sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021
Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
ca 300 g zucchini
500 g vegetarisk pytt
2 msk olja
2 tsk röd currypasta
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
salt
peppar
4 port glasnudlar
1 lime
1 kruka koriander
1 dl salta jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2934 KJ / 700 kCal
Fett39 g
Salt2.78 g
Kolhydrater74 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ok, men varför all kokosmjölk, så fett!? Tror det hade varit godare utan som en ratatouille.
Eva
2021-03-25De tunna glasnudlarna som följde med i matkassen var helt malplacerade i den här rätten. De blir bara en geléartad sörja. Lite mer tuggiga nudlar hade passat mycket bättre. Rätten i övrigt är helt okej om man kryddar upp rejält med mer currypasta och chili. Jordnötterna ger välkommen sälta och knaprighet.
Christina
2021-03-24Fick krydda upp den med lite mer currypasta, men efter det blev den kanongod!
Jennie
2019-04-08