Pumpasoppa med surdegsfrallor

2
0 Klimatsmart
Pumpasoppa med surdegsfrallor

Vad passar bättre än en värmande soppa en kanske något kylig vårkväll? Denna är gjord på bland annat pumpa, vitlök, kokosmjölk, bönor och äpple. Till soppan serveras smarriga frallor. Det är bara att äta och njuta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022

Pumpasoppa med surdegsfrallor

Ingredienser

4 portioner
1 kg butternutpumpa
1 gul lök
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
200 ml kokosmjölk
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
2 äpplen
1 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 dl pumpakärnor
1 förp frallor à 560 g (gärna surdeg och fullkorn)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2228 KJ / 532 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 70 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden