Pumpasoppa med surdegsfrallor
Vad passar bättre än en värmande soppa en kanske något kylig vårkväll? Denna är gjord på bland annat pumpa, vitlök, kokosmjölk, bönor och äpple. Till soppan serveras smarriga frallor. Det är bara att äta och njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2023
Ingredienser
4 portioner
1 kg butternutpumpa
1 gul lök
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
200 ml kokosmjölk
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
2 äpplen
1 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 dl pumpakärnor
1 förp frallor à 560 g (gärna surdeg och fullkorn)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2228 KJ / 532 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater70 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott!! Tog dubbel mängd kokosmjölk och två grönsaksbuljonger!
Malin isabella
2023-07-31Blaskig soppa
Åsa
2023-02-05