Böncurry med sojamarinerade groddar
En böncurry går enkelt att slänga ihop, ser färgglad och trevlig ut, samt det bästa – den smakar väldigt gott! Här äts den tillsammans med sojamarinerade groddar, plommontomater och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
500 g vegetarisk pytt
1 msk olja
250 g sojabönor
1 1/2 tsk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 lime
salt
peppar
130 g alfalfagroddar
1 förp färsk gräslök
1 msk japansk soja
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2795 KJ / 668 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater69 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Snälla ta bort detta recept ur er matkasse repertoar. Snälla jag ber på mina bara knä. Jag kräver inte mycket bara recept som går att äta.
Johan
2020-02-12Hej Johan! Jag har skickat din bön vidare till våra receptkreatörer för matkassen. Hoppas resterande recept var till belåtenhet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-14