Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Böncurry med sojamarinerade groddar

En böncurry går enkelt att slänga ihop, ser färgglad och trevlig ut, samt det bästa – den smakar väldigt gott! Här äts den tillsammans med sojamarinerade groddar, plommontomater och nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs pytten i oljan i en gryta. Sänk värmen och rör ner sojabönor och currypasta samt kokosmjölk. Sjud i 3 minuter eller tills pytten är mjuk.
  4. Skär tomaterna i mindre bitar och rör i grytan. Koka upp och smaka av med saft från limen, salt och peppar.
  5. Skär gräslöken och blanda med groddarna, soja och olja.
  6. Servera grytan med ris och groddar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i currypastan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 500 g vegetarisk pytt
  • 1 msk olja
  • 250 g sojabönor
  • 1 1/2 tsk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1 lime
  • salt
  • peppar
  • 130 g alfalfagroddar
  • 1 förp färsk gräslök
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2795 kJ / 668 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer