Marinerad tofu med nudelsallad

17
18
Marinerad tofu med nudelsallad

Låt Asien komma på besök i form av denna veganska nudelsallad med marinerad tofu. Låt salladslöken och sesamfröna bidra till rättens krispighet, och avokadon till dess krämighet. Glöm inte att pressa över lite lime innan servering och middagen är klar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020

Marinerad tofu med nudelsallad

Ingredienser

2 portioner
380 g silkestofu
2 msk japansk soja
1 msk olja
2 krm chiliflakes eller chilipulver
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 avokador
2 port glasnudlar
1 msk sesamfrö
1 lime

För alla

För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Stina

2020-03-04

Silkestofu passar inte till såna här rätter, det ska vara fast tofu! Och den blir mycket godare om man steker den först!

Inger

2020-01-19

Inte min smak, tofun var lös i konsistensen och smaklös trots marinaden.

Tobias

2020-01-18

Tur att jag läste kommentarerna och kunde pumpa rätten med lite andra ingredienser så att det gick att äta sig runt den sladdriga tofun. Vet inte om det har med märket att göra eller hur den tillagades (enligt receptet). Men den kanske hade blivit bättre om den fick torka under press ett tag.

Näringsvärde per portion

Energi 2737 KJ / 655 kCal
Fett 40 g
Salt 3 g
Kolhydrater 49 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden