Marinerad tofu med nudelsallad
Låt Asien komma på besök i form av denna veganska nudelsallad med marinerad tofu. Låt salladslöken och sesamfröna bidra till rättens krispighet, och avokadon till dess krämighet. Glöm inte att pressa över lite lime innan servering och middagen är klar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020
Ingredienser
2 portioner
380 g silkestofu
2 msk japansk soja
1 msk olja
2 krm chiliflakes eller chilipulver
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 avokador
2 port glasnudlar
1 msk sesamfrö
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2737 KJ / 655 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater49 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Silkestofu passar inte till såna här rätter, det ska vara fast tofu! Och den blir mycket godare om man steker den först!
Stina
2020-03-04Inte min smak, tofun var lös i konsistensen och smaklös trots marinaden.
Inger
2020-01-19Tur att jag läste kommentarerna och kunde pumpa rätten med lite andra ingredienser så att det gick att äta sig runt den sladdriga tofun. Vet inte om det har med märket att göra eller hur den tillagades (enligt receptet). Men den kanske hade blivit bättre om den fick torka under press ett tag.
Tobias
2020-01-18