Marinerad tofu med nudelsallad

Betyg 1.7 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Marinerad tofu med nudelsallad

Låt Asien komma på besök i form av denna veganska nudelsallad med marinerad tofu. Låt salladslöken och sesamfröna bidra till rättens krispighet, och avokadon till dess krämighet. Glöm inte att pressa över lite lime innan servering och middagen är klar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020

Marinerad tofu med nudelsallad

Ingredienser

2 portioner
380 g silkestofu
2 msk japansk soja
1 msk olja
2 krm chiliflakes eller chilipulver
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 avokador
2 port glasnudlar
1 msk sesamfrö
1 lime

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Silkestofu passar inte till såna här rätter, det ska vara fast tofu! Och den blir mycket godare om man steker den först!

    Stina

  • Inte min smak, tofun var lös i konsistensen och smaklös trots marinaden.

    Inger

  • Tur att jag läste kommentarerna och kunde pumpa rätten med lite andra ingredienser så att det gick att äta sig runt den sladdriga tofun. Vet inte om det har med märket att göra eller hur den tillagades (enligt receptet). Men den kanske hade blivit bättre om den fick torka under press ett tag.

    Tobias

  • Urrk! Stenhård avocado, smaklösa nular och dallrig smaklös tofu. Det bästa man kan säga om detta är att vi iallafall förlorade aptiten. Vi får se om hönsen gillar det som blen över.

    Gunnar

  • Vi bägge tyckte att det inte var gott, tummen ner 😔👎

    Li

  • Dåligt recept - Kastade halva maten. Rå och stenhård Avocado. Vattnig och lös Tofu. Salladslöken borde stekas? Glasnudlar klumpar sig och svåra att blanda. Inget recept jag önskar något mer och hoppas på färska Avocado nästa gång.

    Kari

  • X tofun föll oss inte alls i smaken. Maten åkte i soporna. Känns inte alls som den hör hemma i Bistrokassen av vad jag läst om den. Detta recept bör finnas i vegetarisk/vegankassen.

    Sarah

  • koka upp svampfong och kalvfond ha det i skålen när du lägger i nudlarna och tofun och koka pak choi i 30 sek att även har på, super mums!!!

    Linnéa

    Hej Linnéa! Tack för din kommentar och vilket bra tips att göra om denna rätt till en härlig nudelsoppa :) Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • 88:- per portion för denna rätt känns helt fel!

    Per

  • Det är verkligen ingen rätt som platsar i Bistrokassen. Urtrist, får mig att vilja avbryta mitt abonnemang.

    Per

    Hej Per! Tråkigt att du inte var nöjd med rätten. Vi har tagit din och övriga kunders kommentarer vidare till ansvarig för matkassen. Hoppas övriga recept denna vecka smakade bra och att du vill fortsätta vara vår kund. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2737 KJ / 655 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater49 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Nudlar i kokosmjölk med tofu och lime
    Betyg 1.9 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wokade nudlar med sojaomelett
    Betyg 3.8 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingwok med ostronsås
    Betyg 3.8 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad