UNDER 30 MIN | Medel

Asiatisk sallad på burk

Krispigt, syrligt, fräscht och knaprigt – den här salladen är en perfekt picknicksallad. Lägg alla ingredienser i en burk förutom dressingen som man dressar salladen med precis innan man ska äta. En smakrik matig sallad att ta med på utflykt eller till jobb och skola.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Putsa och strimla salladen. Tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola nudlarna i kallt vatten och häll på lite olja så de inte klibbar ihop.
  2. Koka haricots verts tills de precis är mjuka, låt svalna.
  3. Skala och skär melonen i kuber eller använd ett kuljärn. Skala och skär polkabetan tunt, använd med fördel en mandolin. Skala och svarva moroten i strimlor. Skala, kärna ur och skär avokado i bitar.
  4. Varva alla ingredienser i en burk eller lägg upp på fat.
  5. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen.
  6. Häll på dressingen på salladen precis innan servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Sallad
  • 1 rosésallad
  • 100 g glasnudlar
  • olja
  • 250 g haricots verts eller vaxbönor
  • 1/2 nätmelon (och gärna även galiamelon)
  • 1 polkabeta eller gulbeta
  • 1 morot
  • 2 avokador
  • 75 g babyspenat
  • 1 dl rostade salta cashewnötter
Asiatisk dressing
  • 1 dl mirin eller vitt vin + sockerlag (1 dl mirin motsvarar 1/2 dl vitt vin + 1/2 dl sockerlag)
  • 1 msk rivet limeskal
  • 1 1/2 msk limesaft
  • 2 krm salt
  • 3 msk sweet chili
  • 4 msk hackad färsk koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 1917 kJ / 457 kCal