Grönkålssoppa med parmesan
Den läckra grönkålssoppan är god i sig själv, men med ett par skivor färsk salsiccia eller annan smakrik korv och en näve krispiga rotfruktschips lyfter den lite extra. Grönkålen i receptet hittar du i frysdisken, men självklart går det att laga soppan på färsk grönkål.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
1 l vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
400 g fryst hackad grönkål (ca 8 dl, för 4 portioner)
finrivet skal av 1/2 citron
2 krm riven muskot
1 krm salt
2 krm peppar
4 små korvar (gärna Örtkryddad färsk salsiccia, se separat recept på ica.se)
smör till stekning av korven
parmesan att hyvla över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2176 KJ / 520 kCal
Fett34 g
Salt5.62 g
Kolhydrater16 g
Protein36 g
Kommentarer
Använde färsk grönkål. Bytte redning, vetemjöl mot en lövtunt skivad potatis. En skvätt grädde. Citronzesten lyfte smaken. Väldigt god soppa!
Kerstin
2023-01-04God! Men märklig. Min soppa blev inte tunn utan så pass tjock att det var otänkbart att reda av den med vetemjöl. Tillsatte mer vatten samt en skvätt grädde till sist!
Karin
2020-12-27Perfekt vardagssoppa, fräsch med citronen och den kryddiga korven! Min blev lite tunn så tillbehören sjönk ner tyvärr men gott!
Karin
2019-09-12