Grönkålssoppa med parmesan
Den läckra grönkålssoppan är god i sig själv, men med ett par skivor färsk salsiccia eller annan smakrik korv och en näve krispiga rotfruktschips lyfter den lite extra. Grönkålen i receptet hittar du i frysdisken, men självklart går det att laga soppan på färsk grönkål.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet till redningen mot majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.
Gör laktosfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Välj mjölkfritt matfett eller olja och mjölkproteinfritt ostalternativ eller uteslut osten.
Gör äggfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Kontrollera korven för samtliga allergener.
Klimatanpassa
Våga vego! Gör denna soppa utan salsiccia, det finns nog med goda smaker ändå.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använde färsk grönkål. Bytte redning, vetemjöl mot en lövtunt skivad potatis. En skvätt grädde. Citronzesten lyfte smaken. Väldigt god soppa!
Kerstin
2023-01-04God! Men märklig. Min soppa blev inte tunn utan så pass tjock att det var otänkbart att reda av den med vetemjöl. Tillsatte mer vatten samt en skvätt grädde till sist!
Karin
2020-12-27Perfekt vardagssoppa, fräsch med citronen och den kryddiga korven! Min blev lite tunn så tillbehören sjönk ner tyvärr men gott!
Karin
2019-09-12