Grönkålssoppa med parmesan

Den läckra grönkålssoppan är god i sig själv, men med ett par skivor färsk salsiccia eller annan smakrik korv och en näve krispiga rotfruktschips lyfter den lite extra. Grönkålen i receptet hittar du i frysdisken, men självklart går det att laga soppan på färsk grönkål.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
1 l vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
400 g fryst hackad grönkål (ca 8 dl, för 4 portioner)
finrivet skal av 1/2 citron
2 krm riven muskot
1 krm salt
2 krm peppar
4 små korvar (gärna Örtkryddad färsk salsiccia, se separat recept på ica.se)
smör till stekning av korven
parmesan att hyvla över
Gör så här
00:02:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2176 KJ / 520 kCal
Fett34 g
Salt5.62 g
Kolhydrater16 g
Protein36 g
Kommentarer
Missar jag nägot i receptet. Tar det verkligen över 60 min?
Linus
2025-02-23Hej Linus! Nej så lång tid tar det inte. Det här är ju verkligen snabba soppan. Tack för hjälpen, tiden är nu ändrad. Hälsningar Harriet
ICA-köket
2025-02-24Använde färsk grönkål. Bytte redning, vetemjöl mot en lövtunt skivad potatis. En skvätt grädde. Citronzesten lyfte smaken. Väldigt god soppa!
Kerstin
2023-01-04God! Men märklig. Min soppa blev inte tunn utan så pass tjock att det var otänkbart att reda av den med vetemjöl. Tillsatte mer vatten samt en skvätt grädde till sist!
Karin
2020-12-27