Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grönkålssoppa med parmesan

Den läckra grönkålssoppan är god i sig själv, men med ett par skivor färsk salsiccia eller annan smakrik korv och en näve krispiga rotfruktschips lyfter den lite extra. Grönkålen i receptet hittar du i frysdisken, men självklart går det att laga soppan på färsk grönkål.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull utan att det tar färg, ca 2 minuter. Strö över mjölet.
  3. Tillsätt vin och vatten, lite i taget, under omrörning. Tillsätt buljongtärning och grönkål. Koka upp och låt småkoka ca 5 minuter utan lock.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt citronskal och muskot. Krydda med salt och peppar.
  5. Stek korven i smör på låg värme, skär i skivor.
  6. Lägg korven (gärna Örtkryddad färsk salsciccia) i soppan vid servering och hyvla lite parmesanost över. Bjud gärna med Rotfruktschips.

För alla

Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet till redningen mot majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.
Gör laktosfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Välj mjölkfritt matfett eller olja och mjölkproteinfritt ostalternativ eller uteslut osten.
Gör äggfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Kontrollera korven för samtliga allergener. 

Klimatanpassa

Våga vego! Gör denna soppa utan salsiccia, det finns nog med goda smaker ändå.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 l vatten
  • 1 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g fryst hackad grönkål (ca 8 dl, för 4 portioner)
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 2 krm riven muskot
  • 1 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 4 små korvar (gärna Örtkryddad färsk salsiccia, se separat recept på ica.se)
  • smör till stekning av korven
  • parmesanost att hyvla över
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2176 kJ / 520 kCal