Chorizo med rotfruktsspett
Ett smaskigt recept för sommaren och grillen! Grilla kryddig chorizo och spett med rotfrukter som rödbetor och jordärtskockor. Servera korven och spetten med en fräsch sallad och surdegsbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
4 portioner
4 kryddstarka korvar t ex chorizo (4 st motsvarar ca 500 g)
500 g färska rödbetor
300 g jordärtskockor
4 grillspett eller blötlagda träspett
1 dl olivolja
100 g fetaost
4 stora skivor ljust surdegsbröd
1 påse blandad sallad (à ca 150 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven och brödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.
Gör så här
Tips
Koka rödbetor och jordärtskockor nästan klara; blir de för mjuka är de svåra att trä på spett. Doppa det grillade brödet i olivolja med smulad fetaost.
Har du lagat receptet?
Kommentarer