Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chorizo med rotfruktsspett

Ett smaskigt recept för sommaren och grillen! Grilla kryddig chorizo och spett med rotfrukter som rödbetor och jordärtskockor. Servera korven och spetten med en fräsch sallad och surdegsbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetor och jordärtskockor knappt mjuka var för sig. Skala och skär dem ev i bitar så de passar på spetten.
  2. Varva rödbetor och jordärtskockor på grillspett eller blötlagda träspett.
  3. Pensla rotfrukterna och korven med lite av oljan. Häll resten av oljan på 4 assietter (för 4 port) och smula över osten.
  4. Grilla spetten och korven över glöd eller i grillpanna 4–6 minuter och brödet bara någon minut.
  5. Servera spetten med sallad och doppa brödet i ostoljan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och brödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Tips

Koka rödbetor och jordärtskockor nästan klara; blir de för mjuka är de svåra att trä på spett. Doppa det grillade brödet i olivolja med smulad fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kryddstarka korvar t ex chorizo (4 st motsvarar ca 500 g)
  • 500 g färska rödbetor
  • 300 g jordärtskockor
  • 4 grillspett eller blötlagda träspett
  • 1 dl olivolja
  • 100 g fetaost
  • 4 stora skivor ljust surdegsbröd
  • 1 påse blandad sallad (à ca 150 g)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer