Halloumi med rostade grönsaker

Rostade grönsaker med halloumi och en enkel ajvardipp. Rosta morötter, potatis och rödlök och blanda med sallad och en balsamvinägrett. Toppa med halloumiosten och servera med sås gjord på ajvar och crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 - 5 morötter
3 rödlökar
1 msk olivolja
400 g halloumi eller grillost
Dressing
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 förp rucola eller blandsallad (à 65 g)
Ajvardipp
1/2 - 1 dl ajvar relish (mild)
2 dl lätt crème fraiche
Gör så här
00:15:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3069 KJ / 733 kCal
Fett38 g
Salt5.6 g
Kolhydrater62 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt hod
Gun
2025-04-24Jättegod vegetarisk rätt som vi kommer göra fler gånger
Maria
2025-04-18Mycket gott! Vi åt ruccolasallad med dressingen bredvid då resterande mat skulle i matlådor. Kommer tillagas flera gånger!
Linda
2025-04-16