Rostade grönsaker med halloumi och en enkel men sprakande sås. Rosta morötter, potatis och rödlök och blanda med sallad och en balsamvinägrett. Toppa med halloumiosten och servera med sås gjord av ajvar relish och lättcrème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2002
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut halloumi mot tofu.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använde bara grunden - 225 gr, tillskurna grönsaker (aubergine, zucchini och lök) i 20 + 10 + 10 min, de sista 10 min med halloumi vänd och ugnen avstängd. Ett väldigt gott sätt att tillaga halloumi, och någon sås behövdes inte! Serverade några tomater till.
Annika
2023-08-14detta sätter sprätt på smaklökarna, varierande blandning av grönsaker som toppas av halloumi... nam nam
Petrus
2006-09-20Enkelt o mkt gott. Köp en "hot" ajvar relish så blir det god smak på såsen. Ang sallad så hade jag en bredvid helt enkelt och dressingen (olja/vinäger) till.
Frida
2005-06-25