Halloumi med rostade grönsaker
Rostade grönsaker med halloumi och en enkel ajvardipp. Rosta morötter, potatis och rödlök och blanda med sallad och en balsamvinägrett. Toppa med halloumiosten och servera med sås gjord på ajvar och crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 - 5 morötter
3 rödlökar
1 msk olivolja
400 g halloumi eller grillost
Dressing
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 förp rucola eller blandsallad (à 65 g)
Ajvardipp
1/2 - 1 dl ajvar relish (mild)
2 dl lätt crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3069 KJ / 733 kCal
Fett38 g
Salt5.6 g
Kolhydrater62 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
MYCKET gott! Rekommenderas varmt. Vi hoppade över lökarna, men det funkade bra ändå. Instämmer med föregående om att det krävdes mer tid i ugnen än receptet anger. Serverade salladen vid sidan av istället för att blanda med potatisen, så håller det sig fräschare dagen efter. Använde mild ajvar och tycker det funkade bra. Kommer definitivt att laga igen.
Maria
2024-11-09Jätte gott och uppskattades av hela familjen! Dock behövdes det längre tid i ugnen än vad det står i receptet.
Anna
2024-11-06Jättegott recept, dock stämde tiden i ugnen inte alls. Vi fick lägga till 15 minuter till för att få färg och struktur på ingredienserna.
Johan
2024-11-05