Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halloumi med rostade grönsaker

Rostade grönsaker med halloumi och en enkel men sprakande sås. Rosta morötter, potatis och rödlök och blanda med sallad och en balsamvinägrett. Toppa med halloumiosten och servera med sås gjord av ajvar relish och lättcrème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Skala och skär morötterna i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Lägg potatisen, morötterna och löken på ett bakplåtspapper i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  4. Lägg osten bredvid grönsakerna och stek ytterligare ca 10 minuter.
  5. Rör ihop olja, vinäger, vitlök, salt, peppar och timjan i en stor skål. Lägg i salladen och de ugnsstekta grönsakerna och blanda runt. Lägg på osten. Servera med såsen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut halloumi mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g potatis
  • 5 morötter
  • 3 rödlökar
  • 400 g halloumiost
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt (gärna gourmetsalt)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • sallad
Sås
  • 1/2 dl ajvar relish
  • 1 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?