Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Feuilles med Carte D’Or Strawberry & Meringues

En tjusig dessert som ser riktigt proffsig ut. Ljuvlig glass spritsas mellan gräddade filodegsplattor och garneras med florsocker och hallon. Läckert för både öga och mun!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 190°C (varmluftsugn 170°C).
  2. Smält smöret.
  3. Pensla första plattan med smör och pudra med strösocker. Placera en annan platta ovanpå och repetera tills du har 6 lager. Avsluta med smör och socker på toppen.
  4. Skär bladen i 12 rektanglar (för 6 port) och placera på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå i ugnen i ca 6-10 minuter tills ytan är gyllenbrun och krispig. Låt dem sedan svalna på ett galler.
  5. När det är dags att servera så placera glass mellan två filorektanglar och garnera med hallon.
  6. Dekoration: Avsluta med att pudra lite florsocker på toppen.

Recept och bild från Carte D´Or.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 st filodegsplattor (ca 20 cm x 30 cm)
  • 60 g osaltat smör
  • 3/4 dl strösocker (3/4 dl motsvarar ca 60 g)
  • 300 g färska hallon
  • 900 ml jordgubbsglass Strawberry Meringues
Dekoration
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1681 kJ / 409 kCal