Fatayer med tonfisk – tonfiskpiroger

Fatayer är frasigt friterade piroger, även kända som pastels, som liknar sydamerikanska empanadas. Dessa läckra fiskpiroger är populärt street food i Senegal som fylls med en lagom het tonfiskfyllning omgiven av ett ljuvligt degskal.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Ingredienser
25-30 st
Deg
50 g smör
9 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 ägg
2 1/2 dl mjölk
1/2 förp torrjäst (1/2 förp motsvarar 7 g)
Fylning
2 förp tonfisk i vatten (à 200 g)
1 stor gul lök
1 grön peppar (chili)
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
3/4 dl hackad persilja
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
1 tsk röd- äppel- eller vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
olja (till fritering)
Till servering
chilimajonnäs
Gör så här
01:00:00
00:03:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck på 25 st och utan serveringsförslag.
Energi594 KJ / 142 kCal
Fett5 g
Salt0.6 g
Kolhydrater17 g
Protein6 g
Kommentarer
Gott, men blev väldigt många. Vi frös ner de som blev över och hade till soppa.
Maria
2024-02-17Kan man göra dem i ugnen?
Ilya
2024-02-11Hej Ilya! Det går bra att göra dem i ugnen. De kommer inte bli riktigt lika frasiga som om de friteras. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-02-12Kan man använda färdigköpt smördeg?
Wanda
2024-02-09Hej Wanda! Det går jättebra! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-12