Fatayer med tonfisk – tonfiskpiroger
Fatayer är frasigt friterade piroger, även kända som pastels, som liknar sydamerikanska empanadas. Dessa läckra fiskpiroger är populärt street food i Senegal som fylls med en lagom het tonfiskfyllning omgiven av ett ljuvligt degskal.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
25-30 st
Deg
50 g smör
9 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 ägg
2 1/2 dl mjölk
1/2 förp torrjäst (1/2 förp motsvarar 7 g)
Fylning
2 förp tonfisk i vatten (à 200 g)
1 stor gul lök
1 grön peppar (chili)
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
3/4 dl hackad persilja
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
1 tsk röd- äppel- eller vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
olja (till fritering)
Till servering
chilimajonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck på 25 st och utan serveringsförslag.
Energi594 KJ / 142 kCal
Fett5 g
Salt0.6 g
Kolhydrater17 g
Protein6 g
Kommentarer
Gott, men blev väldigt många. Vi frös ner de som blev över och hade till soppa.
Maria
2024-02-17Kan man göra dem i ugnen?
Ilya
2024-02-11Hej Ilya! Det går bra att göra dem i ugnen. De kommer inte bli riktigt lika frasiga som om de friteras. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-02-12Kan man använda färdigköpt smördeg?
Wanda
2024-02-09Hej Wanda! Det går jättebra! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-12