Baklava med pistage och kardemumma

Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
2
Baklava med pistage och kardemumma

Gör din egen baklava, ett klassiskt bakverk som är vanligt i Mellanöstern. Filodegskakan smaksätts med kardemumma och fylls med nötter som pistage och valnötter samt en sötsyrlig sirap. Servera baklavan uppskuren i bitar som kaka eller söt dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Baklava med pistage och kardemumma

Ingredienser

12 portioner

Sirap

4 dl  strösocker
2 dl  vatten
1 msk  färskpressad citronjuice
ev 2 tsk  apelsinblomsvatten eller rosenvatten
500 g  mandlar, pistagenötter och valnötter
1 tsk  mortlad kardemumma
400 g  smör
16   filodegsplattor

Topping

2 dl  finhackade pistagenötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och snabbt gjort. Minskade ner på både smör och sockerlag som gör baklavan mindre tokslut.

Monica

2020-11-13

Besta....

Hazra

2020-05-23

Näringsvärde per portion

Energi3358 KJ / 803 kCal
Fett54 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Äppelsamosas med pistage och mynta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baklava
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fluffig turkish delight
Betyg 2.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fransk nougat med pistage och rosenvatten
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mandelkakor med pistage och choklad
Betyg 2.8 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga