Baklava med pistage och kardemumma

Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Baklava med pistage och kardemumma

Gör din egen baklava, ett klassiskt bakverk som är vanligt i Mellanöstern. Filodegskakan smaksätts med kardemumma och fylls med nötter som pistage och valnötter samt en sötsyrlig sirap. Servera baklavan uppskuren i bitar som kaka eller söt dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Baklava med pistage och kardemumma

Ingredienser

12 portioner

Sirap

4 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk färskpressad citronjuice
ev 2 tsk apelsinblomsvatten eller rosenvatten
500 g mandlar, pistagenötter och valnötter
1 tsk mortlad kardemumma
400 g smör
16 filodegsplattor

Topping

2 dl finhackade pistagenötter

Gör så här

00:05:00
00:30:00
12:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och snabbt gjort. Minskade ner på både smör och sockerlag som gör baklavan mindre tokslut.

Monica

2020-11-13

Besta....

Hazra

2020-05-23

Näringsvärde per portion

Energi3358 KJ / 803 kCal
Fett54 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Äppelsamosas med pistage och mynta
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fluffig turkish delight
Betyg 2.6 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Nougat med rosenvatten och pistage
Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pasta med kyckling och pesto
Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad