Baklava med pistage och kardemumma

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
2
Baklava med pistage och kardemumma

Gör din egen baklava, ett klassiskt bakverk som är vanligt i Mellanöstern. Filodegskakan smaksätts med kardemumma och fylls med nötter som pistage och valnötter samt en sötsyrlig sirap. Servera baklavan uppskuren i bitar som kaka eller söt dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Baklava med pistage och kardemumma

Ingredienser

12 portioner

Sirap

4 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk färskpressad citronjuice
ev 2 tsk apelsinblomsvatten eller rosenvatten
500 g mandlar, pistagenötter och valnötter
1 tsk mortlad kardemumma
400 g smör
16 filodegsplattor

Topping

2 dl finhackade pistagenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och snabbt gjort. Minskade ner på både smör och sockerlag som gör baklavan mindre tokslut.

Monica

2020-11-13

Besta....

Hazra

2020-05-23

Näringsvärde per portion

Energi3358 KJ / 803 kCal
Fett54 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Basbousa - mannagrynskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baklava
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinsallad med granatäpple och pistage
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fluffig turkish delight
Betyg 2.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga