Baklava med pistage och kardemumma

10
2
Baklava med pistage och kardemumma

Gör din egen baklava, ett klassiskt bakverk som är vanligt i Mellanöstern. Filodegskakan smaksätts med kardemumma och fylls med nötter som pistage och valnötter samt en sötsyrlig sirap. Servera baklavan uppskuren i bitar som kaka eller söt dessert!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Baklava med pistage och kardemumma

Ingredienser

12 portioner

Sirap

4 dl
strösocker
2 dl
vatten
1 msk
färskpressad citronjuice
ev 2 tsk
apelsinblomsvatten eller rosenvatten
500 g
mandlar, pistagenötter och valnötter
1 tsk
mortlad kardemumma
400 g
smör
16
filodegsplattor

Topping

2 dl
finhackade pistagenötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Monica

2020-11-13

Enkelt och snabbt gjort. Minskade ner på både smör och sockerlag som gör baklavan mindre tokslut.

Hazra

2020-05-23

Besta....

Näringsvärde per portion

Energi 3358 KJ / 803 kCal
Fett 54 g
Salt 1 g
Kolhydrater 61 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept