Äppelsamosas med pistage och mynta

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Äppelsamosas med pistage och mynta

Frasiga små efterrättspiroger som gömmer en god äppelröra med pistagenötter. Förenkla genom att använda filodeg till dina samosas så behöver de inte friteras utan kan tillagas i ugnen.

Äppelsamosas med pistage och mynta

Ingredienser

12 st
3   äpplen (gärna aroma eller frida, à ca 170 g)
1 msk  vatten
4 msk  strösocker
1/2 dl  naturella skalade rostade pistagenötter
1/2   kruka mynta

Samosas

3 msk  smör
6   filodegsplattor

Till servering

glass
mynta

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och glass mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Näringsvärdet är beräknat per st utan glass och mynta till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi517 KJ / 124 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater18 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Baklava med pistage och kardemumma
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerade persikor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallon- och pistagepizza med vit choklad
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med burrata, apelsin och pistage
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb äppelmarmelad med pistagenötter
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga