Äppelsamosas med pistage och mynta
Frasiga små efterrättspiroger som gömmer en god äppelröra med pistagenötter. Förenkla genom att använda filodeg till dina samosas så behöver de inte friteras utan kan tillagas i ugnen.
Ingredienser
12 st
3 äpplen (gärna aroma eller frida, à ca 170 g)
1 msk vatten
4 msk strösocker
1/2 dl naturella skalade rostade pistagenötter
1/2 kruka mynta
Samosas
3 msk smör
6 filodegsplattor
Till servering
glass
mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st utan glass och mynta till servering.
Energi517 KJ / 124 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater18 g
Protein2 g
Kommentarer
Jättegoda! Jag är inte så förtjust i mynta så jag gjorde ytterligare en omgång där jag tog bort mynta och nötter och la sedan till hackad chili. Jag gjorde också knytena mindre, gjorde fem remsor istället. Blev riktigt bra!
Ulrika
2024-10-01Supergoda! Vi hade i lite mindre socker än vad det står och då kom verkligen äpplesmaken fram. Vi fick smälta mer smör, men det gjorde inget. Tänker på arken, jag förstod inte riktigt hur många remsor det skulle bli. När jag skar mina så blev det för många remsor än vad det fanns mos. Menar ni att 6 ark ska bli 3 dubbelark och sen att man ska skära de i 4 remsor? Tack för fint recept!
Alexandra
2023-10-16